Νέο οχι του Θ. Μωραϊτη που μιλάει για αεριτζήδες

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Νέο οχι του Θ. Μωραϊτη που μιλάει για αεριτζήδες

Θάνος Μωραΐτης: «Το δίλημμα είναι αν θα παραδώσουμε ή όχι τα κλειδιά της νέας οικονομίας σε αεριτζήδες, μεταπράτες και εισαγωγείς»

«Το πολιτικό σύστημα δίνει εξετάσεις με τις αποφάσεις που θα πάρει. 'Όλα αυτά τα χρόνια έλεγα - και δεν ήμουν μόνος - ότι η χώρα πρέπει μέσα από αυτήν την κρίση να συγκρουστεί με τις παθογένειες που την οδήγησαν σ' αυτήν. Ν' αφήσουμε πίσω ένα μοντέλο που κατέρρευσε και το όποιο στηρίχτηκε στον κρατικό παρασιτισμό και ένα πάρτι μεταπρατών». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης μιλώντας στoν ΒΗΜΑ FM για το θέμα της διάρκειας ζωής του γάλακτος.

Εξηγώντας τη στάση του στο συγκεκριμένο θέμα είπε: «Η χώρα είχε σταματήσει να παράγει και η ιστορία με το γάλα αυτό αποδεικνύει σήμερα: ότι παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού και παρά το γεγονός ότι μια γενιά βουλευτών σήκωσε στην πλάτη της σκληρές και δύσκολες αποφάσεις, κάποιοι θέλουν να παραδώσουν τα κλειδιά της χώρας ξανά σε αεριτζήδες, μεταπράτες και εισαγωγείς. Η διάταξη χτυπά τους παραγωγούς γάλακτος και ετοιμάζονται για το μεγάλο πάρτι οι εισαγωγείς. Εδώ που έχουμε φτάσει, κανείς δεν μπορεί να κρύβεται και να λέει τη μισή αλήθεια και γι' αυτό ξεκαθάρισα τη θέση μου από χθες». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά υποστήριξε ότι είναι πρωτοφανές μια έκθεση γνωμοδοτικού χαρακτήρα να γίνεται προαπαιτούμενο της τρόικας: «Αυτό έγινε όταν το ΠΑΣΟΚ επέδειξε σθεναρή στάση και τότε μπήκε από την πίσω πόρτα η τρόικα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μωραΐτης είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξύπνησα ένα πρωί και πήρα αυτές τις θέσεις για το γάλα», προσθέτοντας πως η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ομόφωνα πριν από μία εβδομάδα ότι η τελευταία «κόκκινη γραμμή» του στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι η διάταξη για το γάλα. «Κάποιος πρέπει να έρθει λοιπόν και να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι αυτή η διάταξη είναι προς μια θετική κατεύθυνση και ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα» συμπλήρωσε.

«Σε μια χρονική στιγμή όπως αυτή, δεν πρέπει να δηλητηριάσουμε και άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τους βουλευτές όχι μόνο να εκφράζουν την άποψή τους, αλλά να συμμετέχουν και οι ίδιοι στη διαδικασία για το πώς θα περάσουν κάποια ζητήματα, δεν μπορεί απλά να παρακολουθούν» τόνισε.

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel