Τι ειπώθηκε απο τους εκπροσώπους της ελιάς στη σύσκεψη

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Τι ειπώθηκε απο τους εκπροσώπους της ελιάς στη σύσκεψη

 

Το λόγο έλαβαν εκπρόσωποι και στελεχη που μετέχουν στην ελια λεγοντας τα εξης: 

 

ΝΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΥΛΑΚΗ («ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β΄»)

Χαιρετίζουμε τη σημερινή μας συνάντηση σε συνέχεια προηγούμενων σε ένα πολύ καλό ενωτικό κλίμα, η επιδίωξή μας πιστεύω ότι πρέπει να είναι να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις ή και αμφιβολίες υπάρχουν ακόμα στα εκατομμύρια αναποφάσιστων Ελλήνων και νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε προς τρεις κατευθύνσεις.
Το ένα με προγραμματικές θέσεις για την Ελλάδα στην Ευρώπη και σε αυτό ήδη έχει αρχίσει μια προεργασία για να εισηγηθούμε στη Συντονιστική Επιτροπή με το Γιάννη Τούντα και το Χρήστο Πρωτόπαπα κωδικοποιημένα, δέκα προτάσεις στον κάθε τομέα, δέκα στον άλλον, άρα προγραμματικές θέσεις.
Το δεύτερο είναι ένα ενωτικό ενιαίο αξιοκρατικό αντιπροσωπευτικό συναινετικό ευρωψηφοδέλτιο, όπως το έχει κωδικοποιήσει και ο Πρόεδρος ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Και το τρίτο βέβαια είναι αξιόπιστες διαδικασίες της Ελιάς, όσο προχωράμε, προκειμένου να διαδώσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις και να κινήσουμε το ψηφοδέλτιό μας.
Και βέβαια σε αυτά τα πλαίσια της αξιόπιστης συνέχισης και προσπάθειας και των διαδικασιών να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την προσέλκυση και άλλων δυνάμεων που δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα στο ενωτικό μας μήνυμα και πριν και μετά τις ευρωεκλογές και γι΄ αυτό θέλω να χαιρετίσω κι εγώ την προσέλευση της Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, που είναι μια νέα κίνηση πρόσθετη που είναι κι εδώ παρόντες, πρώην ΔΗΜΑΡ, που θα μας τα πουν και οι ίδιοι.
Άρα προγραμματικές θέσεις, ευρωψηφοδέλτιο, ανοιχτές αξιόπιστες διαδικασίες, να προβάλουμε την Ελιά παντού.

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΠΤΗ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ «ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ»)

Δεν θέλω να προσθέσω πάρα πολλά πράγματα, να πω απλά ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα θα έλεγα εδώ και δυο χρόνια περίπου. Σίγουρα δεν είμαστε σήμερα εδώ όσοι θα θέλαμε, αλλά νομίζω ότι είμαστε εδώ οι τολμηροί.
Η συγκυρία θα διαφωνήσω, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά σε αυτή τη συγκυρία είναι σημαντικό ότι μαζευόμαστε σήμερα εδώ και ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια. Δεν χρειάζεται νομίζω να αναφερθούμε ξανά στην πολύ μεγάλη σημασία των ερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών, είναι πάρα πολύ σημαντικές και για το μέλλον της Ευρώπης και για το μέλλον της Ελλάδας.
Να πούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το ψηφοδέλτιο και γι' αυτό τον λόγο θα πρέπει να εκφράζονται όλοι εκεί και οι παλαιοί και οι νεώτεροι και οι καινούργιοι και θα πρέπει να έχει μια τέτοια κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η προσπάθεια θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή σε ό,τι αφορά τη σχετική συμφωνία με την τρόικα έτσι ώστε να μπούμε στην τελική φάση για την εκλογική μάχη.

ΜΑΝΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Αυτό που θα θέλαμε εμείς να τονίσουμε και ίσως θα πρέπει να επιμείνουμε, είναι η αντιπροσώπευση Περιφερειών και για μας είναι σημαντικό αυτό και θέλουμε να δούμε συνολικά το ψηφοδέλτιο και την προσπάθεια της Ελιάς να βρούμε ένα τρόπο να δείξουμε ότι αυτό είναι χειρονομία προς το μέλλον της Κεντροαριστεράς, ότι είναι μια στάση αυτό το πράγμα που έχει όμως προοπτική να πάει κάπου αλλού. Θα πρέπει να δίνουμε αυτή την εικόνα και μέσα από τον λόγο των υποψηφίων και μέσα από τα πρόσωπα που θα επιλέξουμε.

 

ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΑΜΠΕΔΑΚΗ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»)

Να σας χαιρετίσω για την επίσημη εμφάνισή μας παρ' όλο που είμαστε εξ αρχής σε αυτή την προσπάθεια και να πω μόνο το εξής: σχεδόν όλοι όσοι μετέχουμε στη μεταρρυθμιστική Αριστερά είμαστε εδώ και δεκαετίες στο χώρο της Αριστεράς, τα τρία τελευταία χρόνια οι περισσότεροι από εμάς τυχαίνει να ήμασταν στη ΔΗΜΑΡ, δεν είναι η ΔΗΜΑΡ που μας χαρακτηρίζει είναι η Αριστερά που μας χαρακτηρίζει.
Και πιο πολύ σε αυτό θα ρίξουμε βάρος, μια που αν δεν κάνω λάθος συμβαίνει να είμαστε και η μόνη μη ΠΑΣΟΚογενής δύναμη που συμμετέχουμε σε τούτη την προσπάθεια και θα πρέπει αυτό να το διευρύνουμε.

Related items

  • Η έκπληξη του Β.Βενιζέλου στο ψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ
  • Οι εκκρεμότητες τη ελιάς με τους υποψήφιους
  • Οι προσπάθειες και οι προτάσεις Βενιζέλου για υποψήφιους
  • Περιοδείες για τη συσπείρωση της Ελιάς
  • Μπλέχτηκαν στην ελια με τους υποψήφιους
More in this category: « Άκαρπη συνάντηση Μάξιμου Χαρακόπουλου και Τ. Μπαλτάκου Οι πρώτοι υποψήφιοι της ΕΛΙΑΣ για την ευρωβουλή »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel