Οπισθοχώρηση Χαρακόπουλου για το γάλα δεν χύνει την ... Καρδάρα

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Οπισθοχώρηση Χαρακόπουλου για το γάλα δεν χύνει την ... Καρδάρα

Με διάθεση μερικής... οπισθοχώρησης εμφανίστηκε με νέα δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος την Πέμπτη είχε εκφράσει ανοιχτά και σε υψηλούς τόνους την αντίθεσή του με τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας για τη διάταξη για το γάλα, σύμφωνα με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, σημείωσε λακωνικά πως αναμένει την τελική απόφαση της κυβέρνησης για να τοποθετηθεί με τη «δέουσα υπευθυνότητα».

«Αναμένω τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας για το γάλα, το οποίο αρχικώς επρόκειτο να ανακοινωθεί μέχρι και την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να τοποθετηθώ με τη δέουσα υπευθυνότητα, όπως άλλωστε, θεωρώ, ότι έπραξα μέχρι σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί, τόσο η δίωρη «επίσκεψή» του στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο και άλλα στελέχη του επιτελείου του πρωθυπουργού, όσο και η ίδια η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες, όπου έθιξε το θέμα των «παραφωνιών» για το γάλα.

Παράλληλα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του γάλατος, που συμφωνήθηκε με την τρόικα. Μετά το πέρας αυτής, κύκλοι του κόμματος της συγκυβέρνησης διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο εξαιτίας της διάταξης για το γάλα.

Η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» από το Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να αλλάξει άρδην με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς θα αναλάβει ο ίδιος τα ηνία...

Παράλληλα σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστθηκε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει την Τετάρτη ή Πέμπτη στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος και με τρία άρθρα.

Related items

  • Η επιστολή παραίτησης του Μ. Χαρακόπουλου απο την κυβέρνηση
  • Το τελεσίγραφο της Τρόικα που διαψεύδει ο αρμόδιος υπουργός
  • Αυστηρό μήνυμα του Φ. Κουβέλη στη κυβέρνηση
  • Μήπως μας δουλεύουν ελαφρώς;
  • Αιχμές της Φ. Πιπιλή για βουλευτές άνω και κάτω Ραχούλας
More in this category: « Παραφωνίες χαρακτηρίζει ο Α. Σαμαράς τις αντιδράσεις για το γάλα Ανήσυχος ειναι ο Αλ. Τσίπρας »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel