Β. Βενιζέλος : δεν ασχολούμαι με τη σταδιοδρομία μου

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Β. Βενιζέλος : δεν ασχολούμαι με τη σταδιοδρομία μου

Αμφισβητώντας το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ,ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι αν και είχε πολλές ευκαιρίες να προστατέψει τον εαυτό, δεν ασχολήθηκε με την σταδιοδρομία του.

«Δεν ασχολούμαι με τη "σταδιοδρομία" μου, γιατί εάν με απασχολούσε αυτό θα είχα κάνει άλλες επιλογές και θα είχα προστατέψει τον εαυτό μου», είπε και πρόσθεσε ότι δεν ασχολείται με αυτό που λέγεται «συμβατική πολιτική». Μάλιστα υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο και τελικό στάδιο της πολιτικής για έθνη, λαούς και για τον καθένα μας, στο δικό του μικρό-μικρό επίπεδο, είναι η Ιστορία».

Μιλώντας για το πολιτικό πεδίο και τις εκλογές του Μαΐου, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα στην ψήφο» και επισημαίνει ότι επειδή η ερμηνεία του αποτελέσματος συνδυαστικά των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι μία ερμηνεία σκληρή, μία ερμηνεία που συνδέεται με το μέλλον της χώρας, με τη νομιμοποίηση επιλογών, «πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα, ότι κρίνονται ουσιώδη θέματα το Μάιο».

Ακόμη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο Βενιζέλος δήλωσε ότι το «κούρεμα» του χρέους, το οποίο κατέχουν οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, «είναι μια κίνηση επιθετική κατά των εκλογικών σωμάτων και των Κοινοβουλίων αυτών των κρατών».

Ο Βενιζέλος, χαρακτηρίζει επίσης «βιώσιμο» το ελληνικό χρέος, καθώς -όπως αναφέρει- το 80% είναι στα χέρια θεσμικών εταίρων και όχι κερδοσκόπων.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύεται εκ νέου πως δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο: «Λέω λοιπόν κατηγορηματικά για άλλη μια φορά: όχι δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο -και ως εκ τούτου νέο μνημόνιο- και σίγουρα δεν θα χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, παρά μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής».

Τέλος, όσον αφορά στο πολυνομοσχέδιο μετά τη συμφωνία με την τρόικα, ο αντιπρόεδρος δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα λόγος να εκβιαστεί διαδικαστικά και νομοτεχνικά η βούληση των βουλευτών με νομοσχέδιο ενός άρθρου», ενώ για το θέμα του γάλακτος αναφέρει ότι η συμφωνία με την τρόικα «έχει ισορροπίες και είναι συνολική» και «σε κάθε περίπτωση θα γίνει το καλύτερο για τους Έλληνες κτηνοτρόφους».

Πηγή φωτο eurokinissi

Related items

More in this category: « Η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου Ο Γ. Παπανδρέου κρατάει το κλειδί της κυβέρνησης »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel