Μήνυμα Βενιζέλου εντός και έκτος των τοιχών του ΠΑΣΟΚ

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Μήνυμα Βενιζέλου εντός και έκτος των τοιχών του ΠΑΣΟΚ

 

Το μήνυμα Βενιζέλου εντός και εκτός τειχών του ΠΑΣΟΚ

Πολλές ειναι οι συζητησεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, αλλα οπως λένε συνεργάτες του κ. Βενιζέλου λογαριάζουν χωρις το ξενοδόχο. Αναμφίβολα το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει εν πολλοίς και τις διαδικασίες που θα τεθούν αμέσως μετά, αλλα κατι τέτοιο τον κ. Βενιζέλο δεν τον απασχολεί καθόλου.

Αντίθετα εκείνο που τον ενδιαφέρει ειναι πρωτίστως το συμφέρον της χώρας και γι αυτο οπως αναφέρει κρίνεται απο την ιστορία.
Αυτο αισθάνεται ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οχι το τι θα γινει την επόμενη ημέρα.

Σε συνεντευξη του στη real news λεει ακριβώς αυτό που ολο το τελευταίο διάστημα διαμηνύουν συνεργάτες του σε εκείνους που βιάζονται ή θελουν να δείχνουν ανυπόμονοι την επόμενη ημέρα ιεραρχόντας οχι τα συμφεροντα πάντως της χώρας.
Δεν ειναι τυχαίο λοιπόν που επέλεξε ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ να στηλει και ο ιδιος το μηνυμα στους ανησυχούντες : «Δεν ασχολούμαι με τη "σταδιοδρομία" μου, γιατί εάν με απασχολούσε αυτό θα είχα κάνει άλλες επιλογές και θα είχα προστατέψει τον εαυτό μου», είπε και πρόσθεσε ότι δεν ασχολείται με αυτό που λέγεται «συμβατική πολιτική». Μάλιστα υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο και τελικό στάδιο της πολιτικής για έθνη, λαούς και για τον καθένα μας, στο δικό του μικρό-μικρό επίπεδο, είναι η Ιστορία».

Δηλαδή ο κ. Βενιζέλος αισθάνεται σαν να απολογείται μόνο στην ιστορία και σε κανέναν άλλον . Μιλώντας για το πολιτικό πεδίο και τις εκλογές του Μαΐου, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα στην ψήφο» και επισημαίνει ότι επειδή η ερμηνεία του αποτελέσματος συνδυαστικά των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι μία ερμηνεία σκληρή, μία ερμηνεία που συνδέεται με το μέλλον της χώρας, με τη νομιμοποίηση επιλογών, «πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα, ότι κρίνονται ουσιώδη θέματα το Μάιο».

Σε οτι αφορά την τρέχουσα πολιτκή και τις υποχρεωςεις της χώρας, ο κ. Βενιζέλος το συνδύασε άρτια με την εθνική επέτειο διατυπώνοντας το στη γραπτή του δήλωση για το νόημα της αυριανής ημέρας της 25ης Μαρτίου.

Το μήνυμα του Β. Βενιζέλου για την 25η Μαρτίου

Η φετινή επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας μας βρίσκει - μετά από τέσσερα πολύ σκληρά χρόνια - στην ευθεία προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.

Η ανάκτηση της ουσιαστικής ισοτιμίας της Πατρίδας μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, η επάνοδος στην «κανονικότητα» μετά από επτά χρόνια ύφεσης και ανεργίας είναι ένας πραγματικά εθνικός στόχος καθώς η κατάσταση της οικονομίας κάθε κράτους είναι κρίσιμη παράμετρος της συνολικής εθνικής ισχύος .

Για να ολοκληρώσουμε όμως την επώδυνη αυτή προσπάθεια πρέπει να διασφαλίσουμε την εθνική μας ενότητα και την ικανότητα μας να διακρίνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα εύκολα λόγια για ανύπαρκτα εναλλακτικά σχέδια, στις ψευδαισθήσεις, την μικροκομματική επένδυση στο σενάριο του αδιεξόδου και της καταστροφής που ευτυχώς διαψεύδεται χάρις στις θυσίες και τη σοβαρότητα του Ελληνικού Λαού.

Η Εθνική μας γιορτή, που συμπίπτει με μια περίοδο κρίσιμων τελικών αποφάσεων, ανακαλεί ιστορικές μνήμες που υπογραμμίζουν ποιό είναι το πραγματικό νόημα του Πατριωτισμού των δύσκολων και υπευθύνων επιλογών σε αντίθεση με τον «εθνικολαϊκισμό» των εύκολων και ανεύθυνων λόγων. Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτά τα βαριά χρόνια της κρίσης γράφουμε ένα κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας, γι' αυτό ας σκεφτούμε τι θα λέει αυτό πολλά χρόνια αργότερα και ας διαφυλάξουμε την υπόσταση και την υπερηφάνεια του ´Έθνους των Ελλήνων .

Related items

More in this category: « Ο Γ. Παπανδρέου κρατάει το κλειδί της κυβέρνησης Τα χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ και οι διαφωνίες των στελεχών του »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel