Το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις ευρωκλογές

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις ευρωκλογές

Βαθιά ανησυχούν στο ΠΑΣΟΚ αλλα και στα υπόλοιπα κομματα που το ΠΑΣΟΚ συνασπίστηκε μαζι τους και έχουν φτιάξει την ελια, με τα οσα διαδραματίζονται καθημερινά μεταξυ των στελεχών του κρυφά ή φανερά σε διαδρόμους ή σε αίθουσες της βουλής αλλα και στα κομματικά γραφεια.

Ο τρόπος με τον οποίο μιλαει η μια πλευρά των παπανδρεϊκων για τη πλευρά των βενιζελικών και το ανάποδο ειναι χαρακτηριστικό της μεγαλης κρίσης που διαπερνά οχι το κομμα μονο αλλα και τα στελεχη του σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Πρώτα το προσωπικό και μετα ολα τα αλλα. Ειναι χαρακτηριστική η αναφορά του εκπροσώπου τύπου Οδυσσέα Κωνσταντινόππυλου που  μίλησε για χάσμα μεταξύ των δυο που εύκολα δεν επουλώνεται.

Στο ΠΑΣΟΚ πλέον υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για το αν θα καταφέρουν μεχρι τις εκλογες να μην παρεκτραπούν ξανά και διολισθήσουνε σε νέα αντιπαραθεση μεταξυ των δυο στρατοπέδων γεγονός πως κατι τέτοιο ειναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν υπάρχει πλέον η ψυχική επαφή μεταξυ τους, ομολογούν και οι δυο πλευρές αλλλά αναγκαστικά συμπορεύονται μεχρι τις ευρωεκλογες. Αυτό ειναι το κομβικό σημείο οι ευρωεκλογες. Απο εκει και πέρα θα αρχισει αντίστροφα να κυλούν οι εξελίξεις μιας και κανείς απ ότι φαίνεται δε θέλει να συνεχίζει με τον ιδιο τροπο τη συνύπαρξη του με το υφιστάμενο καθεστώς.
Οσο και να πέσουν οι τόνοι τώρα, οτι και να γίνει ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα, ενότητα δεν θα υπαρξει. Μονο επιφανειακή και μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Στην ουσία λειτουργούν δυο διαφορετικά σύστηματα εντός του κόμματος. Το ενα συστημα του κ. Παπανδρέου που ειναι αυτόνομο και το αλλο συστημα του κ. Βενιζέλου της ηγεσίας που ειναι πιο σύνθετο γιατι εκει δευτερευόντως υπαρχουν και οι κομματικές ισορροες που πρεπει να κρατηθούν μεταξυ των στελεχων της χαριλαου Τρικούπη που και εκει δεν ειναι ρόδινα τα πράγματα. Υπαρχουν και εκει αντιπαραθέσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις και γιατι οχι και προσωπικές στρατηγικές που αναλόγως τη συγκυρία κάθε φορά αναδεικνύονται η μή στη συζητηση της επόμενης ημέρας. Παντως αρκετοί ειναι αυτοί που λένε ποτό εργάζονται για το αυριο του ΠΑΣΟΚ και οχι για την επόμενη ημερα οπως αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλακης γραμματεας και υποψηφιος για τις ευρωεκλογες , αλλα παράλληλα ομως αλλα στελεχη κάνουν το αντίθετο οπως φαινεται καθαρά απο τις δηλωσεις και τον τροπο που πολιτεύονται.
Το βέβαιο ειναι πως το στοίχημα τους στην παρούσα φαση ειναι για το αν θα μπορέσουν , τα καταφέρουν να κρατηθούν ενωμένοι μεχρι το προσεχές διάστημα και φυσικα μεχρι τις ευρωεκλογες.

Related items

  • Οι σχέσεις Βενιζέλου και Παπανδρέου οπως δεν ειπώθηκαν ποτέ
  • Δείτε ζωντανά τη διακαναλική συνέντευξη του Β. Βενιζέλου στο egiakoumis.gr
  • Μυστική συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ απο όλες τις τάσεις για την επόμενη ημέρα
  • Δημοσκόπηση - πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ τέταρτο το ποτάμι
  • Η Φ. Πιπιλή υπερασπίζεται τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
More in this category: « Και νέα δύσκολα νομοσχέδια καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές για να λάβουμε τις υποδόσεις Φ. Κουβέλης : δεν με ενδιαφέρει η προεδρία της δημοκρατίας »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel