Γιατί στο ΠΑΣΟΚ αρνούνται να βάλουν πλάτη;

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Γιατί στο ΠΑΣΟΚ αρνούνται να βάλουν πλάτη;

 

Στην επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών επικεντρώνεται το ενδιαφέρον όλων των -προβεβλημένων και μη - στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Η ενδοκομματική αναταραχή που προκάλεσε η σύγκρουση μεταξύ των κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου και οι ισχνές δημοσκοπικές επιδόσεις της «Ελιάς» οδηγούν τα περισσότερα στελέχη στην αποστασιοποίηση από τις τρέχουσες εξελίξεις. Παράλληλα, στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να υφίστανται τριβές στο εσωτερικό ακόμη και για διαδικαστικά ζητήματα.

Χθες, τοποθετήθηκε στην εξελισσόμενη συζήτηση ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε ένα σύντομο σχόλιο στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι «ζούμε ημέρες κομματικής ανευθυνότητας». Και πρόσθετε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπωρεί τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ αυτοκαταστρέφεται με επιμέλεια. Οι πολίτες χάνουν και στη μία και στην άλλη περίπτωση».

Χθες, παρενέβη και η κ. Φώφη Γεννηματά. Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε -εμμέσως πλην σαφώς- παρούσα στις εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα είπε (Εθνος) ότι «η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αποτελεί την προϋπόθεση για σταθερότητα και προοπτική στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Προς αυτήν την κατεύθυνση μετά τις εκλογές πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και αυτό αποτελεί ένα στοίχημα για το κόμμα μας και εμένα προσωπικά». Η κ. Γεννηματά άφησε αιχμές εναντίον και των «δύο προέδρων» (κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου), επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ώρα να λύσουμε τους λογαριασμούς μας».

Ο υπουργός Υποδομών, όπως άλλωστε και η κ. Γεννηματά, αποτελούν δύο στελέχη τα οποία είχαν εξαρχής αντιμετωπίσει κριτικά, αν όχι εχθρικά το εγχείρημα της «Ελιάς», ήδη από την εποχή της -αποτυχημένης όπως αποδείχθηκε -προσέγγισης με τους «58». Επίσης, συντάσσονταν με την ανάγκη για ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ ως αυτόνομου πολιτικού οργανισμού. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος έχει τοποθετήσει τα δύο στελέχη στη θέση των υπευθύνων της εκστρατείας της «Ελιάς» για τις ευρωεκλογές.

Ο Ν. Ανδρουλάκης

Παρόμοιες -αρνητικές για την «Ελιά»- απόψεις εκφράζει και ο νυν γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης, οι σχέσεις του οποίου με τον κ. Βενιζέλο εξακολουθούν να βρίσκονται στο ναδίρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης παραμένει απομονωμένος ακόμη και από στοιχειώδεις πληροφορίες που συνήθως διαχειρίζονται οι γραμματείς. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ στο οποίο εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση παρότι είναι γραμματέας. Τέλος, από τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποχώρησε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης και στη Χαρ. Τρικούπη προσανατολίζονται προς τον κ. Κώστα Χαϊνά, ο οποίος στηρίζεται ήδη από τη ΔΗΜΑΡ.

Απο την Έντυπη έκδοση της Καθημερινής

Related items

  • Ν. Ανδρουλάκης : δεν θα καταπίνουμε εμείς τα λάθη της ΝΔ
  • Η απάντηση Βενιζέλου στα σενάρια της επόμενης ημέρας
  • Οι αποφάσεις με έξοδο στις αγορές με τι σχετίζονται ;
  • Τα βιογραφικά των υποψηφίων του Στ. Θεοδωράκη
  • Οι σχέσεις Βενιζέλου και Παπανδρέου οπως δεν ειπώθηκαν ποτέ
More in this category: « Το Μαξίμου φοβάται για την ύπαρξη και άλλων επαφών με τη Χρυσή Αυγή Διατάχθηκε έρευνα για το βίντεο του Ηλ. Κασιδιάρη »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel