Πως αντιμετωπίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου τι θα πει ο ίδιος

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Πως αντιμετωπίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου τι θα πει ο ίδιος

Μπορεί να μην το δείχνουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να κρύψει στο ΠΑΣΟΚ την ενόχλησή του για την απόφαση του κ. Παπανδρέου να παραστεί και να μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίο της προσωπική του φίλης και ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά μαζί με τον Φώτη Κουβέλη, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα ο πρωην πρωθυπουργός δεν είχε ασχοληθεί καθόλου με το ΠΑΣΟΚ ή την ΕΛΙΑ. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι δεν συμφωνεί με την δημιουεργία της ΕΛΙΑΣ, όπως είπε και δημόσια τότε που ανακοίνωσε την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Β. Βενιζέλο παραμονή της συνδιάσκεψης της ΕΛΙΑΣ.
Απο το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, συνεργάτες του αναφέρουν ότι δεν συμβολίζει πολιτικά απολύτως τίποτε η απόφαση του να μιλήσει στην εκδήλωση για το βιβλίο της κ. Κοππά μαζί με τον κ. Κουβέλη και ο λόγος που θα παραβρεθεί εκεί είναι μόνο κοινωνικός.

Φυσικά κανείς δεν πιστεύει κάτι τέτοιο ότι ισχύει, γιατί πολύ απλά, πολιτικοί φίλοι του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της εκδήλωσης, ότι περιμένουν την ημέρα αυτή, σημερα δηλαδη ο κ. Βενιζέλος να τον διαγράψει απο το κόμμα αναλόγως βέβαια τι θα πει ο κ. Παπανδρέου. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως υπήρξαν και τέτοιες σκέψεις σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον κ. Παπανδρέου και συνομιλούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, όταν πληροφορήθηκαν απο το διαδύκτιο την απόφαση του κ. Παπανδρέου ορισμένοι ενοχλήθηκαν πάρα πολύ έντονα, και άλλοι χάρηκαν αφάνταστα γιατί επιτέλους έλεγαν πως μετά απο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα λάβει την απόφαση να διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό, όπως εκείνος παραμονή εκλογών του 2009 διέγραψε τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Φυσικά κατι τέτοιο μοιάζει αδιανόητο και το έδειξε με αλλα λογια ο κ. Βενιζέλος, που οταν ρωτήθηκε στην περιοδεία του απέφυγε να ανεβάσει τους τόνους.

Η διαγραφή του απο το κόμμα δεν αντιμετωπίζεται ως εύκολη υπόθεση χειρισμού. Ούτε θεωρείτε απλή υπόθεση. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα γίνει τίποτε, ούτε και πως ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε υπερβολές απο την πλευρά του. Ξέρει άλλωστε μέχρι που φτάνει ο λόγος του. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι απεναντίας ο πρώην πρωθυπουργός, θα βγει ανοικτά και θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει με καθαρό τρόπο και με στεντόρια φωνή. Συνομιλεί προς αυτό τον σκοπό με στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώ απο την πλευρά της ΕΛΙΑΣ, ανοικτή γραμμή έχει με τον Α. Λοβέρδο που χωρίς επιφυλάξεις και ενδοιασμούς συνομιλούν συχνά πυκνά για πολλά απο τα θέματα που προκύπτουν.

Ο κ. Λοβέρδος πιστεύει ότι ενόψει εκλογών δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εσωστρέφειας ούτε θέματα εσωκομματικών αναταράξεων και απο τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ όπως λένε, στην ΕΛΙΑ χάνει σιγά, σιγά την εμπιστοσύνη των πολιτών εξ αιτίας των χειρισμών του, στην ΕΛΙΑ εκτιμούν πως το ποσοστό των πολιτών που δυσπιστούν απέναντί του τελικά το καρπώνονται οι ίδιοι αφού εμφανίζονται οι πιο στεθεροί απέναντι στην κοινή γνώμη.

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel