Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο της Κουμουνδούρου

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο της Κουμουνδούρου

«Πέρα από κάθε όριο πολιτικής λογικής η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για το ευρωψηφοδέλτιο του τον «συνταγματολόγο» της Χρυσής Αυγής Ηλία Νικολόπουλο. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ο Ηλίας Νικολόπουλος έχει παρέμβει τηλεφωνικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές -πλυντήρια του νεοναζιστικού μορφώματος για να υποστηρίξει, δήθεν νομικά, όλα τα επιχειρήματα της (16/01 στην εκπομπή του κ.Τράγκα, 16/3 στο Kontra Channel και 20/3 στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη).

Οι τοποθετήσεις του κ.Νικολόπουλου είναι δημόσιες και επαναλαμβανόμενες. Δεν είναι προϊόν υποκλοπής και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή. Οι "απόψεις" του προκαλούν χαμόγελα ικανοποίησης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει στρατηγικά να συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από προσωπικότητες που απευθύνονται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού επενδύοντας σε συμβολισμούς και ικανοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους.

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων κάθε κόμματος είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη.

Το εκλογικό σώμα έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποιον ακριβώς συμβολισμό εμπεριέχει η επιλογή του κ. Νικολόπουλου.

Εμείς θα μείνουμε με την απορία: Ποια άποψη και ποια κοινωνική συμπεριφορά δεν χωρά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ»; Καταλήγει η ανακοινωση του ΠΑΣΟΚ .

Κουμουνδούρου: Να τα πει στη Βουλή ο Βενιζέλος και όχι να σιωπά

Κύκλοι της Κουμουνδούρου απαντούν στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνουν: «Να έρθει να τα πει αυτά στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος και όχι να σιωπά που συγκυβερνά με τους ανθρώπους που είχαν ανοιχτή επικοινωνία με τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής».

Δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί ο Νικολόπουλος

Εκείνο που αναμένεται, πλέον, είναι η απάντηση της Κουμουνδούρου στην καταγγελία,αυτή, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ηλίας Νικολόπουλος απασχολεί την επικαιρότητα.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί διαφωνεί με τον καθηγητή, Δημήτρη Χριστόπουλο, και τα όσα είχε εκείνος δηλώσει για το θέμα της Θράκης και την μειονότητας.

Στην ανακοίνωση ο Ηλίας Νικολόπουλος έλεγε:

«Με δεδομένη την αποπροσανατολιστική τροπή που δημιουργήθηκε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του συναδέλφου Δ. Χριστόπουλου:
1) Επειδή θεωρώ και ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την σωστή θέση όσον αφορά τα «μειονοτικά θέματα» και συγκεκριμένα την αναγνώριση αποκλειστικά και μόνον της ύπαρξης Μουσουλμανικής Μειονότητας σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης , η οποία συνθήκη de facto έχει παραβιασθεί μόνον από την Τουρκία και εις βάρος της ελληνικής πλευράς και
2) Δεδομένου ότι κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός από την υποστήριξη των παραπάνω αυτονόητων είναι αφ' ενός η συνεργασία των δοκιμαζόμενων χωρών του Νότου αλλά και όλων των άλλων ευρωπαίων εργαζομένων για την κατάργηση της πολιτικής της λιτότητας και αφ' ετέρου ειδικότερα για την Ελλάδα η σύγκλιση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη ακύρωση των Μνημονίων και καταγγελία των αντισυνταγματικών όρων που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις.
3) Επειδή ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ ανήκω στον χώρο της Πατριωτικής Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς:
Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, στην περίπτωση που δεν επικρατήσουν ενιαία ιδεολογικά κριτήρια».

Και αφού η δήλωσή του ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του έκανε το γύρο του διαδικτύου, ο Ηλίας Νικολόπουλος προχώρησε σε νέα ανακοίνωση «διευκρινιστικού χαρακτήρα», αφού η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ τελικά επικύρωσε την υποψηφιότητά του.

Στη νέα του δήλωση ανέφερε:

«Τα γνωστά κέντρα «αξιοποίησαν» μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα. Πάλι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Όλες και όλους μας εκφράζει η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη».

Related items

More in this category: « Η Μ. Κοππά για τον Γ. Παπανδρέου και τον Β. Βενιζέλο Γ. Βρούτσης : δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel