Η Άννα Διαμαντοπούλου βούτηξε στο ποτάμι

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Η Άννα Διαμαντοπούλου βούτηξε στο ποτάμι

Τι γίνεται με την Άννα Διαμαντοπούλου; Έχει αποχωρήσει από την πολιτική; Έχει προσχωρήσει στις τάξεις των βετεράνων της πολιτικής, ανοίγοντας τον δρόμο και σε άλλους; Τα κρίσιμα αυτά ερωτήματα τέθηκαν στο τραπέζι στο οποίο βρέθηκε μια παρέα ανθρώπων, οι οποίοι, αν και δεν μετείχαν ποτέ της εξουσίας, είχαν και διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με πρόσωπά της. Η απορία ήταν διάχυτη όταν ένας από την παρέα έθεσε το θέμα. Πράγματι, αναγνώρισαν οι άλλοι. Εκλογές έχουμε και μάλιστα ευρωεκλογές και η Άννα δεν εμφανίζεται πουθενά. Τι συμβαίνει; Όλοι προσέτρεξαν στις γνώσεις του θέσαντος το θέμα, οι οποίες είναι πολλές και ποικίλες και πάντα κινούνται εντός πραγματικότητας, ενίοτε, δε, την προαναγγέλλουν.

Ο «πληροφοριοδότης» δεν απογοήτευσε την παρέα, η οποία, πάντως, έμεινε εμβρόντητη από την «αποκάλυψη». Η «Άννα» είπε, δεν είναι ανενεργή. Συνεργάζεται στενά με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον καθοδηγεί σε όλες του τις κινήσεις και εγκρίνει τις πολιτικές του θέσεις». Όπως γίνεται φανερό, η έκπληξη ήταν πολύ μεγάλη, αφού δεν έχει ακουστεί τίποτα, σχετικό, όλο αυτό το διάστημα. Ο ανελέητος, όμως, «πληροφοριοδότης» δεν σταμάτησε. «Η Άννα», συνέχισε, «δεν θέλει να εμφανίζεται τώρα, θέλει να παραμείνει αφανής». Και εξήγησε ότι ενδιαφέρεται να πετύχει «Το Ποτάμι», όχι στα ποσοστά με τα οποία βαυκαλίζεται ο «προσωρινός ηγέτης» Σταύρος, αλλά και πιο κάτω, προσδοκώντας ότι το νεοπαγές κόμμα θα έχει μια παρουσία και, κυρίως, έναν ρόλο, θα της είναι χρήσιμος στους σχεδιασμούς της. Άλλωστε, ένα κόμμα με ρόλο, χρειάζεται και μια έμπειρη διεύθυνση και εδώ ο Σταύρος δεν έχει εμπειρία. Και πρόσθεσε ότι μετά τις ευρωεκλογές, το αργότερο μετά τις εθνικές εκλογές, θα έχουμε σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, στις οποίες κόμματα του 3-5% θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Ύστερα από αυτές τις αποκαλύψεις, άλλο μέλος της παρέας θυμήθηκε παλαιότερη αποκάλυψη του «πληροφοριοδότη» η οποία επιβεβαιώθηκε. Ήταν, είπε, Αύγουστος του 2013, όταν δέχθηκα τηλεφώνημα από τον «πληροφοριοδότη», ο οποίος μου είπε... και άρχισε να εξιστορεί. Εν ολίγοις, αυτό που είχε μάθει τον Αύγουστο, ήταν ότι στο παρασκήνιο της «Δημοκρατικής Παράταξης» υπήρχαν έντονες διεργασίες, στις οποίες ενεργό ρόλο είχε ο Κώστας Σημίτης. Όλοι, οι συμμετέχοντες στις διεργασίες, θεωρούσαν ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος «είναι τελειωμένος» και έπρεπε να ετοιμαστεί η διάδοχη κατάσταση στην Παράταξη, όχι απλά στο ΠΑΣΟΚ. Υιοθετήθηκε η ιδέα να δημιουργηθεί ένα ευρύ σχήμα, με πυρήνα τους «σημιτικούς» (το οποίο κατέληξε, τελικά, στους «58»).

Όλοι συμφώνησαν, αλλά διαφώνησαν στο πρόσωπο του επικεφαλής. Αρχικά προτάθηκε ο Τάσος Γιαννίτσης, αλλά υπήρξαν διαφωνίες, γιατί δεν έχει απήχηση στους ψηφοφόρους της παράταξης και επιπλέον θα βαρύνει η υπόθεση του ασφαλιστικού. Στη συνέχεια προτάθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τον οποίο υπήρξαν έντονες αντιρρήσεις από όσους υποστήριζαν την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου. Όταν δεν υπήρξε συμφωνία για τον Μ. Χρυσοχοΐδη, τέθηκε το όνομα της κ. Διαμαντοπούλου. Εκεί αντέδρασαν έντονα οι οπαδοί του Μιχάλη και απορρίφθηκε και το όνομα της κ. Διαμαντοπούλου. Μπροστά στο αδιέξοδο που διαμορφωνόταν, παρενέβη ως από μηχανής Θεός, ο μέγας Νίκος Μπίστης (του ΚΚΕ, του ΚΚΕ εσωτ., της ΕΑΡ, του ΣΥΝ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των «58») και έδωσε τη λύση: «γιατί να μη βάλουμε επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη;» είπε, εκπλήσσοντας αρκετούς από τους συμμετέχοντες. Τελικά, δημιουργήθηκαν οι «58» και όταν αυτοί απέτυχαν, βγήκε από το καπέλο του μάγου ο «προσωρινός ηγέτης» Σταύρος. Το όραμα της Άννας έρχεται όλο και πιο κοντά.

 

πηγη : agenda-news.gr 

Related items

  • Βίντεο - απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στους επικριτές του
  • Ο Σταύρος Θεοδωράκης για όλους και για ολα
  • Οι υποψήφιοι του Ποταμιού σε βίντεο
  • Τα νέα ονόματα υποψηφίων του Ποταμιού για την ευρωβουλή
  • Ο Λαζόπουλος επιτίθεται στον Στ. Θεοδωράκη με βαριές εκφράσεις
More in this category: « Ο Αλ. Τσίπρας χαμηλώνει το πήχη και δηλώνει δεν ειναι ο Χάρι Πότερ Παραιτήθηκε ο Δ. Παπαδημούλης απο βουλευτής λόγω ευρωεκλογών »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel