Ο Κ. Πιερρακάκης και η ανασύσταση της κεντροαριστεράς

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Ο Κ. Πιερρακάκης και η ανασύσταση της κεντροαριστεράς

Πλήθος κόσμου παρεβρέθηκε στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή με την Ελιά και μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Κυριάκου Πιερρακάκη στο Αμφιθέατρο "9,84" στον πολυχώρο "Τεχνόπολις" στο Γκάζι.

Στην ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή παρόντες ήταν τόσο μέλη και στελέχη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, νέοι επιστήμονες, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι ,γεγονός που προκάλεσε εντύπωση .

Ο κ. Πιερρακάκης στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς πρέπει να γίνει με όρους βάσης και όχι με όρους κορυφής.

«Η παλαιά φράση του κ. Πάγκαλου περί 8-9 πρωθυπουργίσημων ατόμων στοιχείωσε το χώρο και τις φιλοδοξίες πολλών προσώπων. Ούτε η επανασυγκόληση του πολυδιασπασμένου χώρου ούτε μια ανανέωση που στέκεται μόνο στην ηλικία και όχι στο περιεχόμενο αρκούν. Χρειαζόμαστε μια υπέρβάση εγωισμών, μια υπέρβαση ναρκισισμών και μικροσυμφερόντων. Η ανασυγκρότηση πρέπει να αφορά το "τι", όχι το "ποιοι" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε.

«Πρέπει να αποφασίσουμε με ποιούς θα πάμε και ποιούς θα αφήσουμε, ποιοι είμαστε, ποιούς εκπροσωπούμε, με ποιούς είμαστε απέναντι. Η συζήτηση αυτη είναι καιρός να ανοίξει»

Επίσης, έκλεισε λέγοντας: "το 2008, στους δρόμους της Βοστώνης είδα αμερικανούς πολίτες, μαύρους και λευκούς να έχουν δάκρυα στα μάτια μετά την εκλογή του Ομπάμα και σκεφτόμουν ότι εγώ δεν το είχα ζήσει ποτέ αυτό. Δεν είχα γεννηθεί το 1981, γεννήθηκα αμέσως μετά. Και μέσα από αυτό - και μέσα από τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα σκέφτομαι ότι αυτό ειναι και τη πραγματικό στοίχημα της γενιάς μου: όχι απλώς να διαχειριστούμε την εξουσία με τεχνοκριτικούς όρους, αλλά να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε την κοινωνία ξανά. Θα τα καταφέρουμε."

Related items

  • Πιέζουν το Γιώργο για να υποστηρίξει την Ελια
  • Ευάγγελος Βενιζέλος: «Το στοίχημα των εκλογών»
  • Εύα Καϊλή: «Η Ελιά βελτιώνει συνεχώς τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ»
  • Μια ανάσα πριν τις εκλογές
  • Ηχηρή παρέμβαση Δημήτρη Ρέππα
More in this category: « Στα ύψη η αντιπαράθεση σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Α. Σαμαρά Α. Σαμαράς : Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη πολιτική αστάθεια »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel