Ευάγγελος Βενιζέλος: «Κατελήφθην εξ απήνης με το δημοψήφισμα»

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Κατελήφθην εξ απήνης με το δημοψήφισμα»

Τη διαφωνία του από την πρώτη στιγμή με το δημοψήφισμα που πρότεινε το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ΣΤΑΡ. Όπως είπε, η αρχική του στάση υπέρ της πρότασης διαμορφώθηκε καθώς ο πρώην πρωθυπουργός «τον κατέλαβε εξ απήνης».

«Η πρόταση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα είχε μία λογική, δεν είχα ενημερωθεί ούτε συμφωνούσα με τη λογική αυτήν, κατελήφθην εξ απήνης εκείνη τη στιγμή που το άκουσα», ανέφερε.

«Δεν άλλαξα ποτέ γνώμη για το δημοψήφισμα με κατέλαβε εξ απήνης ο κ. Παπανδρέου», επέμεινε ο κ. Βενιζέλος, όταν η δημοσιογράφος του υπενθύμισε πως αρχικά μιλούσε για μία «λυτρωτική ιστορία».
«Έπρεπε να κρατήσω τη χώρα όρθια. Θα είχε διαλυθεί η χώρα, μπορούσα να είχα αφήσει να γίνει αυτό;», διερωτήθηκε.

Αποκάλυψε επίσης, πως ζήτησε τότε στον κ. Παπανδρέου να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ανακληθεί το δημοψήφισμα «ως κοινή βούληση όλων ων κομμάτων» γιατί όπως είπε κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε τον πρώην πρωθυπουργό να πει ότι δεν υπάρχει συναίνεση για τη διεξαγωγή του.

«Αλλάξαμε γραμμή και ευτυχώς. Συμφωνούσε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, το σύμπαν» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Σε ότι αφορά την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της χώρας, είπε πως αποτέλεσε μια επιλογή του ίδιου του κ. Παπανδρέου και όχι του Μανουέλ Μπαρόζο, αντί για το Φίλιππο Πετσάλνικο «και το μάθαμε μετά». Πρόσθεσε επίσης, πως ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, του ζήτησε να παραμείνει στην κυβέρνηση Παπαδήμου ως υπουργός.

Related items

More in this category: « Ευάγγελος Βενιζέλος: «Σταθερότητα ή κρίση το δίλημμα των εκλογών» Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως έπαιζαν την Ελλάδα οι ξένοι »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel