Το ΠΑΣΟΚ για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Καρυπίδη

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Το ΠΑΣΟΚ για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Καρυπίδη

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δύο δημοσιεύματα εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας (στη Kontranews την Τρίτη 13 Μαΐου και στα ΝΕΑ την Πέμπτη 15 Μαΐου) έφεραν στην επιφάνεια ένα σοβαρότατο θέμα, για το οποίο πρέπει να πάρουν άμεση θέση και να δώσουν καθαρές απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται στην υπόθεση ενός δανείου που έλαβε ο εν λόγω υποψήφιος από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, η οποία βρίσκεται ήδη υπό εκκαθάριση, θέτοντας, ουσιαστικά, μια σειρά ερωτήματα για το πώς και το γιατί. Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε αυτή την εκκρεμότητα του, ακόμα και τότε που τον διατηρούσε ως επίσημο υποψήφιο του και παρά το γεγονός ότι ομάδα δικών του μελών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είχε αποστείλει σχετική επιστολή στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οποία άφηνε σαφέστατα υπονοούμενα καθώς έγραφε, αυτολεξεί, «...κενά υπάρχουν και για το οικονομικό παρελθόν του καναλάρχη Καρυπίδη»!

Μετά από όλα αυτά, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο κ. Καρυπίδης έχουν ηθική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί ενώ τα γνώριζε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στην αρχική επιλογή του κ. Καρυπίδη;

2. Ο κ. Καρυπίδης, μπορεί μεν να εμφανίζεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος, παρότι πολιτικά στηρίζεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ.) και το ΛΑ.Ο.Σ., αλλά πόσο «ανεξάρτητος» είναι στην πραγματικότητα, όταν έχει τέτοιου είδους εξαρτήσεις από τράπεζες;

3. Μπορούν οι πολίτες να εμπιστευτούν έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη να διαχειριστεί τον προϋπολογισμό της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όταν ο ίδιος έχει τέτοιου είδους οικονομικές δεσμεύσεις και ανοίγματα;

Περιμένουμε άμεσες και καθαρές απαντήσεις, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τον κ. Καρυπίδη.

Related items

  • Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Βενιζέλος
  • Τα πρώτα exit polls για την Θεσσαλονίκη
  • Ποιές ειναι οι εκτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ πριν ανοίξουν οι κάλπες
  • Κουτσούμπας: Ο λαός να αγνοήσει τα «εκβιαστικά διλήμματα» στις εκλογές
  • Ευάγγελος Βενιζέλος: «Το στοίχημα των εκλογών»
More in this category: « Απόψε στις 22:00 το debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν Ευρωεκλογές: Προβάδισμα δυο μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel