Πιο μετριοπαθείς ο Δημ. Καρύδης που απέφυγε τις επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Πιο μετριοπαθείς ο Δημ. Καρύδης που απέφυγε τις επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς

Μιλώντας στο ραδιοφωνο του Σκαι ο Δημήτρης Καρύδης εμφανίστηκε με χαμηλότερους τόνους απ οτι αλλα στελεχη απέναντι σε όσους αντιδρούν στην ελια αποφεύγοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά . Είπε μεταξυ άλλων στη συνεντευξη του : «Η απόφαση για τη συμπόρευση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς είχε ληφθεί στο συνέδριό μας, έναν χρόνο πριν»

Για τη Συνδιάσκεψη της Ελιάς

Η Συνδιάσκεψη ήταν μια πετυχημένη προσπάθεια, είναι μια πολύ θετική πρωτοβουλία. Ζούμε μια τεράστια κρίση στην κοινωνία μας κρίση οικονομική, αξιακή, κρίση του πολιτικού συστήματος. Αυτή η κρίση χτύπησε κατ΄αρχήν το ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ από το 2010, πήρε μόνο του όλα τα βάρη και βρέθηκε σε μια μεγάλη απόσταση με τους ψηφοφόρους του, πράγμα που πλήρωσε το 2012 και ειδικά στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ,γιατί εκεί υπήρξαν και σκληρά διλήμματα για τη διακυβέρνηση της χώρας. Δυστυχώς δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες και οι καταστάσεις ώστε να πετυχαίναμε την ευρύτερη δυνατή συμπόρευση των δυνάμεων, δηλαδή από τη ΔΗΜΑΡ ,το ΠΑΣΟΚ και όλες τις άλλες κινήσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας. Υπήρξε όμως ανταπόκριση. Το διήμερο που μίλησαν περίπου 70 άνθρωποι εκφράστηκε ένας προβληματισμός, ακούστηκαν ιδέες και προτάσεις, κυρίως για το που θα πάει η χώρα μας, πού θα πάει η Ευρώπη. Υπήρξε ένας πολύ θετικός προβληματισμός. Είχαμε και προβλήματα και αντιστάσεις, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ευρύτερη συμπαράταξη και συμπόρευση πρέπει να πάρει σάρκα και οστά και ενόψει των ευρωεκλογών και στις δημοτικές εκλογές και στη συνέχεια.

Για το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης (κυρίως ο Τύπος) εστιάζουν στις απουσίες των στελεχών

Υπερασπίζομαι μια πραγματικότητα, δεν ωραιοποιώ καταστάσεις, ούτως ή άλλως το ΠΑΣΟΚ είναι σε μια περιδίνηση, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους .Υπάρχουν στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου από το 2009 έως το 2012 που ήταν οι πρωτεργάτες και αυτοί που υποστήριζαν το σκληρό μηχανισμό ,τη μνημονιακή πορεία και πολιτική. Και σήμερα λειτουργούν σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ερ. Σε ποιους αναφέρεστε δηλαδή ;Ποιοι μνημονιακοί έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ;

Η κ. Κατσέλη, η οποία ήταν υπεύθυνη οικονομίας του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, ήταν θιασώτης όλης αυτής της λογικής και σήμερα έχει κάνει μια στροφή 180 μοιρών για να μην πω 360 μοιρών καθώς έχει βρεθεί στην ίδια θέση του «λεφτά υπάρχουν». Από την άλλη, υπάρχουν άλλα στελέχη που έχουν πάει στη ΔΗΜΑΡ που ήταν στον σκληρό πυρήνα ,στην ηγετική ομάδα εκείνης της εποχής και αυτοί λειτουργούν σαν να μη τρέχει τίποτα . Και μάλιστα κατηγορούν το σημερινό ΠΑΣΟΚ για μεταρρυθμίσεις που δήθεν εγκαταλείφθηκαν, μιλώ για τον Καλλικράτη ,για τη Διαύγεια, για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια...

Σας περιγράφω με λίγα λόγια, ένα θέατρο του παραλόγου, πάνε στη ΔΗΜΑΡ ενώ τότε τα είχε καταψηφίσει όλα αυτά τα νομοσχέδια.

Ερ Το θέμα είναι γιατί εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ ,τώρα που πάνε και γιατί ...

Γιατί για άλλη μια φορά κυριαρχούν οι προσωπικές στρατηγικές. Ενώ αυτό που θα πρέπει να κυριαρχήσει είναι η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα. Αυτό ζητάει ο κόσμος που είναι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ ή που είναι αποστασιοποιημένος και περιμένει η παράταξη να ανασυγκροτηθεί και εννοώ την ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη για την οποία παλεύει στο καφενείο ,στη δουλειά του. Δεν είναι χαζός ο κόσμος...

Για τους 58

Δεν διαλύθηκαν οι 58, στη Συνδιάσκεψη είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή. Σας μιλώ με ακρίβεια, διότι παίζεται και ένα παιχνίδι προς όλες τις κατευθύνσεις ,από διάφορους χώρους. Οι 58 δεν διαλύθηκαν, μίλησαν πολλά στελέχη το διήμερο, ξεκινώντας από τον κ. Βούλγαρη, αρκετοί από αυτούς θα θέσουν υποψηφιότητα, σε όλους τους τόνους είπαν ότι θα στηρίξουν την Ελιά ,τη Δημοκρατική Παράταξη και ενόψει των ευρωεκλογών ,δημοτικών ,Περιφερειακών εκλογών και μετά . Ελπίζουμε ότι βήμα-βήμα αυτός ο χώρος θα ανασυγκροτηθεί.

Για τη μη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου

Δεν θεωρώ ότι είναι ρήξη, θεωρώ ότι είναι μια διαφορετική άποψη που υπάρχει από τον κ. Παπανδρέου, ανεξαρτήτως αν ο κ. Παπανδρέου τα προηγούμενα χρόνια ήταν σ αυτή τη γραμμή και άλλωστε το λέει στην ανακοίνωση ότι πάντα ήταν στη γραμμή της συμπόρευσης με κινήματα, κινήσεις... Μπορεί ξανά στην πορεία του χρόνου να επανέλθουμε όλοι στη σωστή γραμμή (...) Σας θυμίζω, η απόφαση για τη συμπόρευση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς είχε ληφθεί από πέρυσι ,ακριβώς ένα χρόνο πίσω στο συνέδριό μας.

Και πρέπει να σημειώσω εδώ ότι γίνει πολλές Κεντρικές Επιτροπές γι΄ αυτό το θέμα , όπου με μεγάλη πλειοψηφία είχε δοθεί το πράσινο φως για να προχωρήσουμε σ΄αυτή την κατεύθυνση ,παρόλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ...

Κανένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί να πάει μπροστά με απόλυτες ομοφωνίες και όλα να είναι μέλι-γάλα ,ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέσει τις αμφιβολίες ,τις ενστάσεις του ...

Αυτή τη στιγμή, αυτά που πρέπει να μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Δεν είναι μόνο η μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Παράταξης. Ξέρετε πολύ καλά ότι όλα αυτά συνδέονται και με τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Ο καθένας θα μετράει κάθε κίνηση που κάνει, κάθε πρωτοβουλία που παίρνει ή κάθε άποψη που έχει, με αυτό το γνώμονα , με αυτό το πρόταγμα ,ότι η κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα της χώρας πρέπει να είναι πάνω από όλα.

Για την παρέμβαση Χρυσοχοίδη

Κατά τη γνώμη μου είναι ακατανόητη. Το κείμενο που διάβασα θεωρώ ότι έχει ισχυρές αντιφάσεις ,παρότι και αυτός συμφωνεί σε μια πορεία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς ,όπως λέει. Πρέπει να διαφυλάξουμε την πορεία της παράταξης. Εάν η παράταξη μας εξαϋλωθεί ,κανείς δεν θα μπορέσει να διαδεχθεί κανέναν ,γιατί δεν θα υπάρχει τίποτα να διαδεχθεί.

(...)

Αν υπήρχε η πολυτέλεια για το ΠΑΣΟΚ , όταν ήταν στο 40-45 % να διαμορφώνονται διάφορες προσωπικές στρατηγικές ,στο ΠΑΣΟΚ του 6-7-8% ,αυτή η πολυτέλεια δεν υπάρχει .Πρέπει όλοι να σταθούν στο μέτρο της ευθύνης που έχουν απέναντι στην παράταξη και το λαό και να συμπορευτούν σε μια πορεία και εξόδου της Ελλάδας από την κρίση αλλά και ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς.

Ερ. Όταν Χρυσοχοίδης ήταν στο 40% και ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που εισηγήθηκε την κατάργηση των συμβόλων και όχι μόνο, να λέει τώρα ότι είναι απαραίτητο για τη νέα Ελλάδα ,το κόμμα του Ανδρέα και της Μελίνας ,το οποίο ο ίδιος πρώτος απέπεμψε , ε! ...είναι τουλάχιστον αντιφατικό.

Δεν θέλω να μπω σε αντιδικία

Ερ Δεν είναι αντιδικία ,είναι πολιτική ανάλυση

Εσείς επισημαίνετε κάποια στοιχεία του παρελθόντος, εγώ θέλω ο πολιτικός μου λόγος να είναι ενωτικός προς όλους τους συντρόφους της παράταξης είτε είναι υπουργοί, βουλευτές αλλά κυρίως είναι το απλό, ανώνυμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που πασχίζει και δίνει τη μάχη ακόμη για την παράταξη και βλέπει κάποια άλλα στελέχη που ενώ είναι στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και θα πρέπει να δίνουν μηνύματα ενωτικά, δυστυχώς να δίνουν τέτοια μηνύματα .

Related items

  • Η έκπληξη του Β.Βενιζέλου στο ψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ
  • Οι εκκρεμότητες τη ελιάς με τους υποψήφιους
  • Οι προσπάθειες και οι προτάσεις Βενιζέλου για υποψήφιους
  • Υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων ο Ν. Δένδιας
  • Περιοδείες για τη συσπείρωση της Ελιάς
More in this category: « Ο Θ. Πάγκαλος εκπρόσωπος της ελληνικής προεδρίας σε στρατιωτική επιτροπή Η πρώτη περιοδεία του Στ. Θεοδωράκη »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel