Διαβάστε τον Καιρός...κόπο παραμονή Χριστουγέννων

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Διαβάστε τον Καιρός...κόπο παραμονή Χριστουγέννων20131224-014409.jpg Παραμονή μεγάλης γιορτής φίλοι μου ας τα δούμε τα πράγματα με εορταστικό μάτι. Εσείς (όσοι έχετε πλούσιους φίλους) θα πείτε: «Πήρα τόσα πολλά δώρα στις γιορτές που δεν τα θυμάμαι όλα». Εσείς που είστε καλοφαγάδες πάλι θα πείτε: «Πήρα τόσα κιλά στις γιορτές που δεν μπορώ να τα μετρήσω όλα». Ε, λοιπόν γιατί σας ενοχλεί η δήλωση «πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες»; Το να ξεχνάμε μικροπεριστάσεις είναι στην ανθρώπινη φύση μας. Μεταξύ μας, θα θυμάται κανείς του χρόνου ότι η παραμονή των Χριστουγέννων στην χώρα κύλησε με τοπικές συννεφιές που βαθμιαία στα νότια αυξήθηκαν και σημειώθηκαν βροχές, τοπικές καταιγίδες; Άντε το πολύ πολύ να το θυμούνται κάτι παππούδες μας στα κορφοβούνια και σε χωριά με πάνω από 1400 μέτρα υψόμετρο όπου θα ρίξει χιόνι.

20131224-014517.jpg Εκτσογλανισμός, όπως λέμε «εκπολιτισμός» ή «εξευρωπαϊσμός». Μια διαδικασία δηλαδή προς την οποία ο παθών ρέπει προς την τσογλαναρία. Βαριά κουβέντα την λες όταν έχεις έναν παραλίγο Πρόεδρο του κινήματος πίσω από τα κάγκελα και την στιγμή που ο εισαγγελέας κυνηγάει καμπόσους πρώην Υπουργούς. Τέλος πάντων ας δεχτούμε ότι άλλο εκτσογλανισμός και άλλο εκλαμογισμός (αν υπήρχε ως λέξη). Άλλο πράμα στην βόρεια Ελλάδα που η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 με 10 βαθμούς, άλλο στην υπόλοιπη ηπειρωτική που θα αγγίξει τους 14 με 16 και άλλο στην νότια νησιωτική χώρα που θα φτάσει και τους 18 τοπικά βαθμούς κελσίου.

20131224-014618.jpg Η Ραχήλ έπαιξε πάσο. Καβάντζωσε τις μέρες αργίας και πήγε στην Κοζάνη να το σκεφτεί. Να το ζυγίσει το πράμα. Να μιλήσει σε κανα συγγενή, να μιλήσει σε κανα φίλο, να της μιλήσει η γαλοπούλα και τελικά να αποφασίσει. Παίρνει το αέρα της στην Μακεδονία για την ώρα και απολαμβάνει τον ανατολικό νοτιοανατολικό άνεμο που θα φυσήξει την παραμονή των Χριστουγέννων σε όλη την χώρα και θα έχει ένταση 4 και στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ.

20131224-014707.jpg Τι πράμα και αυτό; Από τους 18 βουλευτές στους ΑΝ.ΕΛ. σχεδόν οι μισοί ανεπίσημα ή επίσημα απειλούν με αποχώρηση. Απειλητικά θα γίνουν και τα σύννεφα σταδιακά στην Αττική και από το απόγευμα θα έχουμε και κάποιες ασθενείς βροχές με τάσεις ενίσχυσης την νύχτα προς τα Χριστούγεννα. Προσοχή να δείξουν οι ξενύχτηδες της ρεβεγιόν που θα επιστρέφουν σπίτι. * ο Καιροσκόπος χρησιμοποίησε τους χάρτες της Δημόσιας Τηλεόρασης, την οποία και ευχαριστεί. Συστήνει δε πάντα την Εθνική μας Μετεωρολογική Υπηρεσία για την πλέον έγκυρη καιρική σας ενημέρωση.
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel