
Το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία για τα μέτρα και το πακέτο της τρόικα αποτυπώθηκε πολύ καθαρά στην έντονη αντιπαράθεση στη βουλή μεταξύ κυβέρνησης που εκπροσωπήθηκε απο τον κ. Στουρνάρα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης κυρίως από τον Συριζα που με υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον του για το σύνολο της πολιτικής που ασκεί ο κ. Α. Σαμαράς. Η ένταση προκλήθηκε σε όλα τα μέτωπα και για όλα τα ζητήματα: εργασιακά, λίστα Λαγκάρντ, μέτρα, τρόικα, διαπραγματεύσεις. Το σύνολο της αντιπαράθεση έχει ως εξής με τον Γιάννη Στουρνάρα να αποκαλύπτει ότι η χώρα έλαβε την επιμύκηνση και την αντίδραση των γερμανών που λένε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Στην ουσία το παιχνίδιο που παίζεται αυτή την ώρα είναι απο τη μία ο υπουργός οικονομικών να προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα και απο την άλλη, η ΔΗΜΑΡ να προσπαθεί να συμφωνήσει στο εσωτερικό της αν θα αποδεχθεί το πακέτο.
Αλ. Παπαρήγα Υπάρχει ζωτικός χώρος που τα ιδιωτικά μονοπώλια δεν έχουν αξιοποιήσει. Δεν ξεπερνιέται η κρίση με κόψιμο εργασιακών δικαιωμάτων, γίνεται για να εξασφαλίσει ο καπιταλιστής την κερδοφορία που είχε προ κρίσης…. κανένας δε θα έρθει να κάνει επένδυση στην Ελλ αν δεν κερδίσει τη μεγαλύτερη κερδοφορία. Για τους τομείς που ενδιαφέρεται η Μέρκελ όπως διαχείριση απορριμμάτων, περιβαλλοντική βιομηχανία, θα το πληρώσουμε εμείς μέσα από τα τέλη ΓΙΑ ΤΟΜΣΕΝ: δεν είναι καθόλου υπαλληλίσκοι, ξέρουν ποιους βάζουν. Ελπίζουν στην ανάκαμψη της κερδοφορίας.
Επειδή ο κ. Κουβέλης δυσανασχετεί ή ο κ. Βενιζέλος που έχει υπογράψει τα πάντα, επειδή απειλούν ότι δε θα ψηφίσουν… θα γίνει συμβιβασμός, θα έρθουν Φλεβάρη και Απρίλη Ψιλό γαζί περνάν κυριολεκτικά το λαό. Εργασιακές σχέσεις και ιδιωτικοποιήσεις είτε υπήρχε κρίση είτε όχι είναι κεντρικό ζήτημα…. Ταχύτητα, αδιαφάνεια καθορίζεται από το Μνημόνιο, η στρατηγική από την κερδοφορία… με το μπαμπάκι μπορείς να σφάξεις άνετα
Γιάννης Στουρνάρας ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ Σήμερα, μετά από ολονύκτια προσπάθεια υποχώρησε η Τρόικα σε 2 βασικά ζητήματα. Η διαφορά σήμερα είναι περί όνου σκιάς. Δεν χρεοκοπήσαμε γιατί έχουμε αποθέματα από προηγούμενη δόση. Τα εύσημα και στην προηγούμενη κυβέρνηση… η Ελλάδα δανείζεται με επιτόκιο χαμηλότερο από Ισπανία για το δάνειο ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ Σήμερα πετύχαμε επιμήκυνση, αλλιώς θα έπρεπε να πετύχουμε πλεόνασμα. Αν όχι επιμήκυνση θα έπρεπε να πάρουμε μέτρα 18,5 δις ευρώ. Για ΤΑΙΠΕΔ που έχει ευθύνη γνώση να τρέξει τις διαδικασίες και τους όρους θα ενημερώνει και τη Βουλή, όποτε απαιτείται ή του ζητηθεί. Θα προσέλθει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή για να ενημερώσει για πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που είναι και προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Θα κάνω προσθήκη για τη διαβούλευση της βουλής με το ΤΑΙΠΕΔ για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Θα χρησιμοποιηθεί κάθε δικλείδα ασφαλείας… η αξιωματική αντιπολίτευση μας κατηγορεί ότι ξεπουλάμε… δεν θα πρέπει να δημιουργούνται παρανοήσεις
Αλέξης Τσίπρας Η χώρα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο. Είμαστε δέσμιοι, τολμώ να πω, μιας στρατηγικής που εσείς εισηγηθήκατε,
είστε εισηγητής της μη διαπραγμάτευσης. Το αδιέξοδο αντανακλάται στους τριγμούς της κυβέρνησής σας. Αναλάβατε ως κυβέρνηση τη διακυβέρνηση τόπου και λίγες μέρες μετά ξέχασε ο Πρωθ τα περί διαπραγμάτευσης και ο Κουβέλης τα περί απαγκίστρωσης και ο Βενιζέλος το να ξαναδούμε το Μνημόνιο και δέχτηκαν και οι τρεις τη στρατηγική της μη διαπραγμάτευσης – τη στρατηγική του καλού και υπάκουου μαθητή. Μας είπατε μόνο αυτή η στρατηγική θα πετύχει… 15:02 σήμερα φαίνεται πόσο αδιέξοδη είναι αυτή η πολιτική. Καμώνονται κάποιοι πως δεν κατάλαβαν…. Λέει ο κ. Κακλαμάνης να διαπραγμ εσείς με Σόιμπλε και Σαμαράς με Μέρκελ. Όταν εμείς θέσαμε να μη δει η κυβ τους δευτεροκλασάτους,…, μένω στο ότι έχουν αποτύχει όλα τα σχέδια που έχουν φέρει εδώ. Διαρκώς τους ξέφευγε η ύφεση και εσείς τα ίδια λέγατε.
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ Αντί να ζητήσετε πολιτική διαπραγμάτευση επιλέξατε τεχνοκρατική διευθέτηση με Τρόικα. Κρύψατε από το λαό ότι είχατε πολιτική διαπραγμάτευση όχι με θεσμικά όργανα, αλλά με Μέρκελ. Συμφωνία υποταγής είχατε.
ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Ο Βενιζέλος έχει ηθικά απαξιωθεί. Άκουγα και Παπακωνστ να λέει ότι το CD της Λαγκάρντ το έδωσε στη γραμματέα του και χάθηκε. Ή αυτοί που μας κυβερνούν είστε ανίκανοι ή μας δουλεύετε ψιλό γαζί. Ποιους προστατεύετε να μη φορολογηθούν; Το χασε η γραμματέας λεέι.
ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Εχουμε διμερή συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία. Τι είδους έγγραφο είναι αυτό που αποστέλλεται για τον ειδικό λογαριασμό;
Ουσιαστικά ζητά τη δημοσιονομική διακυβέρνηση της χώρας. Να γίνει αποικία χρέους της Γερμανίας. Πρόκειται για εξευτελισμό της ΕΕ αυτό το έγγραφο. Ννα καταθέσετε εγγράφως την απάντηση που δώσατε… ΓΙΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Είναι υποκριτικό να έρχεται ο κ. Βενιζέλος στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι προτεκτοράτο η Ελλάδα. Είναι αργά για δάκρυα. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έφερε αυτόν τον νόμο το Φλεβάρη 2011 που τα χρήματα από δόσεις και από αποκρατικοποιήσεις σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας. Τότε δεν υπήρχε θέμα προτεκτοράτου, τώρα το ανακάλυψε;
ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ Από τον Ιούνιο και μετά συμμετέχοντας στην συγκυβ του Μν με επιχείρημα ότι καταρρέουμε υιοθέτησε λογική Μνημονίου….
δεν ξέρει ότι ο βασικός κορμός έχει ψηφιστεί από Φλεβάρη. Φάγατε το γάιδαρο και έμεινε η ουρά; Μήπως τσινάμε στην ουρά γιατί θέλουμε ο λαός να καταπιεί αμάσητα τα 13,5 δις; Παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν αποικία χρέους.. θα εκποιήσετε ΟΠΑΠ για να πάρει το ελληνικό δημόσιο δύο χρόνια κερδοφορίας του;… έχω την εντύπωση ότι είναι για να στερηθεί και η επόμενη κυβ εργαλείων σημαντικών για ανόρθωση χώρας… γι΄αυτό βρισκόμαστε εδώ για να ελέγξουμε τη νομιμότητα… ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ννομοθετείτε με μικρά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα… θα ελέγξουμε τη νομιμότητα… η κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού δημοσίου είναι έγκλημα εις βάρος των επόμενων γενεών… απόσυρση δυνατότητας ανάκαμψης της οικονομίας το επόμενο διάστημα
Για Αντώνη Σαμαρά Η έκκληση ήταν για τους εταίρους, όχι για τον ελληνικό λαό. Και επειδή χτες μίλησε για τόλμη. Εδώ έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν έρχεται και δεν τολμά να έρθει στη Βουλή και να αντιμετωπίσει την αξιωματική αντιπολίτευση.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ Οι μάσκες έπεσαν, ο Πρωθυπουργός το έπαιζε αντιμνημονιακός, άλλαξε στρατόπεδο ο κ. Σαμαράς, αυτό πράγματι θέλει τόλμη να πάει στην κ. Μέρκελ και να σκύψει το γόνυ ευλαβικά… από αδυναμία το κάνετε όχι από στρατηγική. Προφανώς η λίστα Λαγκάρντ που ξέχασε ο Benny δεν είναι η μόνη λίστα. Υπάρχουν και άλλες λίστες… η λίστα της Siemens… Από φόβο φτιάχνετε τον άξονα υποταγής Ελλάδας στη Γερμανία… απευθυνόμαστε σε καθεμιά .. να σταματήσουν κατήφορο εκποίησης δημόσιας περιουσίας και είμαστε βέβαιοι ότι η κακόγουστη παράσταση θα λάβει τέλος για τον λαό μας…
Πάνος καμμένος Επίθεση σε Γιώργο Παπανδρέου: Χτες είδαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κατέστρεψε μια οικονομία, ΣΤΟ Χάρβαρντ που απάντησε στο ερώτημα μιας ελληνίδας φοιτήτριας και στο ερώτημα γιατί δεν ζήτησε μονομερή διαγραφή του χρέους η απάντηση του ήταν εξαιρετική. Δεν τον άφησε η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Δηλαδή δεν τον άφησε η ΕκΤ. Και τότε ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου απειλούσαν ότι δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις. Τα ίδιο έκανε και ο κ. Σαμαράς. Επίθεση σε Γ. Στουρνάρα :Και έρχεστε και σήμερα εσείς κ υπουργέ των οικονομικών και απειλείτε. Ποιον απειλείτε, ποιον κοροϊδεύετε.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. Είπατε ψέματα και για τον ειδικό λογαριασμό. Πρέπει να πείτε την αλήθεια. Ότι έχετε συμφωνήσει στον ειδικό λογαριασμό. Και εκεί θα μπούνε και τα έσοδα του ορυκτού πλούτου. Σε αυτόν τον λογαριασμό έχουν συμφωνήσει και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί πριν από τις εκλογές.
ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Υπάρχει ή δεν υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ σύζυγος αρχηγού πολιτικού κόμματος και επιχειρηματίας που χρηματοδότησε πολιτικά κόμματα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ για τακτική καλού και υπάκουου μαθητή Ακολουθώ την πολιτική ανθρώπου που έχει συναίσθηση… αν είχαμε εμείς το δικαίωμα να συγκαλέσουμε Σύνοδο Κορυφής θα το κάναμε… χρησιμοποιήσαμε τη σύνοδο προχθες, το είπαμε και ακούστημε
ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Γγερμανική εμμονή ετών. Ο κ. Σόιμπλε το ξαναέθεσε στο προηγούμενο Γιούρογκρουπ και του είπα δεν γίνεται δεκτό από εμάς, αλλά ούτε από την Τρόικα. Είναι στη σφαίρα της φαντασίας. (Από κάτω λένε το Έστειλε;) Ε, δεν μπορούμε να του απαγορεύσουμε. Ήταν παρούσα και η Τρόικα