Κοινωνία

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Λουκέτα επ αόριστο στα Φαρμακεία

  Σε απεργία διαρκείας προχωρούν απο μεθαύριο Τετάρτη, 26 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου δήλωσαν ότι με τον τρόπο αυτό απαντούν στον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης.
  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδη, η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή φέρνει στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο των 12.000 φαρμακείων σε καταστροφή και τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο».

  Αρνούνται να μπούνε στα κελιά τους

   Αρνούνται να μπουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι στις φυλακές του Κορυδαλλού, της Κέρκυρας και του Δομοκού, ενώ έχουν προχωρήσει και στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

   Την ίδια ώρα προειδοποιούν για συλλογική απεργία σε όλα τ α σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και καλούν και τον υπουργό Δικαιοσύνης σε διάλογο για τα προβλήματα και τις αδικίες που αντιμετωπίζουν.

   Οι κρατούμενοι αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ') στο Δομοκό.

   Στην ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι αναφέρουν μεταξύ άλλων:

   «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την ελληνική εκδοχή του Γκουαντάναμο. Σε ένα δικαστικό σύστημα που η αρχή της αναλογικότητας έχει κουρελιαστεί και επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, η Ελλάδα διεκδικεί ήδη την πρωτιά στις πολυετείς καθείρξεις και τα ισόβια. Οι άδειες και οι αναστολές είναι το μοναδικό μέτρο που προσπαθεί να ισορροπήσει αυτήν τη νομική εξόντωση.

   Τώρα, με κόψιμο των αδειών στην πλειοψηφία των κρατουμένων (καθώς ο καθένας μας μπορεί να θεωρηθεί "επικίνδυνος" και να ονομαστεί κρατούμενος τύπου Γ), το σύστημα δημιουργεί ανθρώπους δίχως ελπίδα. Έτσι, οι φυλακές γίνονται εργοστάσιο αναπαραγωγής του εγκλήματος, καθώς ο κρατούμενος δεν έχει τίποτε να χάσει, γιατί τα έχει χάσει όλα».

   Οι φυλακισμένοι μάλιστα υπογραμμίζουν πως ο σωφρονισμός τους, γίνεται μια εκδικητική τιμωρία και με τις συνεχείς εφόδους των ΕΚΑΜ, οι φυλακές γίνονται πεδίο εξάσκησης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, ενώ υποστηρίζουν πως «όλοι οι κρατούμενοι οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε και θα κινητοποιηθούμε ενάντια σε αυτούς που κάνουν τις φυλακές τόπους διαρκούς τιμωρίας και στέρησης της ελπίδας» και καλούν σε διάλογο τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να δει τις φυλακές και τα πραγματικά προβλήματα των φυλακισμένων.

   Σύνταξη στα 52 με ανήλικα παιδιά δείτε πως γίνεται

    Σύνταξη στα 52 τους χρόνια μπορούν να διεκδικήσουν χιλιάδες γονείς που έχουν ανήλικα τέκνα.

    Την εν λόγω ρύθμιση προβλέπει ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία
    Πολλές από τις περιπτώσεις αυτές, και κυρίως οι γυναίκες που ασφαλίστηκαν σε ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζών, κατοχυρώνουν σύνταξη στα 52 ακόμη κι αν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης μετά το 2013. Η προϋπόθεση είναι να έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά πριν από το 1983 σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα και όχι κατ΄ανάγκη στα ταμεία των ΔΕΚΟ και Τραπεζών όπου η ένταξή τους μπορεί και να έγινε μετά το 1983.

    Συνολικά υπάρχουν 11 κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 52 λόγω ανήλικου παιδιού.

    Ακολουθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

     

    Μαθητές και γονείς θα αξιολογούν τους καθηγητές

     Η άποψη των γονιών και των μαθητών θα συνυπολογίζεται, σε μικρό βαθμό, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Αυτή είναι μία από τις σκέψεις τις οποίες επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, για τη σχετική διαδικασία, με το σχέδιο να μπαίνει σε τελική φάση.

     Η ενδεχόμενη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην αξιολόγηση, αν υιοθετηθεί τελικά -καθώς είναι υπό επεξεργασία η ιδέα-, θα γίνει μέσω ερωτηματολογίων που θα τους διανεμηθούν, σύμφωνα με «Τα Νέα». Στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν πως αν τελικά προχωρήσει αυτό το πλάνο, η γνώμη των γονιών θα μετρά λίγο ή θα ζητείται για συμβολικούς λόγους, ώστε να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε μέσο αθέμιτης πίεσης γονιών προς εκπαιδευτικούς.

     Στο μεταξύ, η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών θα γίνει σε τρεις φάσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της όλα τα σχετικά στοιχεία θα καταχωρούνται στο ψηφιακό δελτίο του κάθε εκπαιδευτικού, σύμφωνα με το «Εθνος».

     Αν κάποιος δάσκαλος ή καθηγητής χαρακτηρίζεται «ελλιπής, θα πρέπει να αναφέρεται και η αντίστοιχη πρόταση επιμόρφωσής του, προκειμένου να βελτιώσει τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν. Σε ενημερωτικό φυλλάδιο 314 σελίδων, που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για στελέχη εκπαίδευσης το οποίο διεξήχθη το προηγούμενο τριήμερο, περιγράφονταν τόσο η διαδικασία, όσο και τα κριτήρια αξιολόγησης.

     Αρχικά ο εκπαιδευτικός θα συναντάται με τον αξιολογητή, στη συνέχεια ο δεύτερος τον παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας και στην τρίτη φάση γίνονται νέες κατ' ιδίαν συζητήσεις όπου ο εκπαιδευτικός ακούει τα θετικά στοιχεία της δουλειάς του όπως και το τι θα μπορούσε να βελτιώσει.

     Στη συνέχεια καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι βαθμολογίες των εκπαιδευτικών, στο ψηφιακό δελτίο, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται και το πώς χαρακτηρίζεται ο κρινόμενος (ελλιπής 0-30 βαθμοί, επαρκής 31-60, πολύ καλός 61-80, εξαιρετικός 81-100).

     Φωτογραφία: Eurokinissi

     Οδηγός απολύσεων ημερομηνίες και εργαζόμενοι

      Στην τελική ευθεία μπαίνει η συμπλήρωση του τεράστιου αριθμού των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων τη διετία 2013 – 2014, η κυβέρνηση επιδιώκει την οριστική απομάκρυνση 11.365 εργαζομένων εντός της τρέχουσας χρονιάς. Είχαν προηγηθεί οι απολύσεις 3.635 υπαλλήλων κατά το 2013.
      Σχολικοί φύλακες και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης απολύονται μαζικά, σήμερα, Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση της οκτάμηνης παραμονής τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, 1531 εργαζόμενοι (1453 σχολικοί φύλακες και 78 εκπαιδευτικοί) από τους δύο κλάδους που σχετίζονται με το δημόσιο σχολείο, οδηγούνται στην ανεργία.
      Ένας αριθμός καθηγητών παραμένει σε διαθεσιμότητα έως ότου ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις που προβλέπονται βάσει σχετικών προκηρύξεων. Κατ' επέκταση, οι καθηγητές υπολογίζουν πως ο αριθμός των συναδέλφων τους που θα απολυθεί, θα προσεγγίσει τους 200.
      Επόμενη ημερομηνία μαζικών απολύσεων, καθίσταται η 18η Μαΐου, οπότε ολοκληρώνεται το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας περίπου 1750 υπαλλήλων υπουργείων διαφόρων ειδικοτήτων. Ανάμεσα τους βρίσκονται και οι 595 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
      Λίγες μέρες πιο μετά, στις 23 Μαΐου, απολύονται και όσοι δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα έχουν επανατοποθετηθεί σε συνιστώμενες θέσεις τους δημοσίου. Προς το παρόν, εκτιμάται ότι ο αριθμός των προς απόλυση δημοτικών αστυνομικών, ανέρχεται στους 218. Τον Ιούνιο λήγει ο οκτάμηνο της διαθεσιμότητας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων. Υπολογίζεται ότι ένας αριθμός 650 εξ' αυτών θα τεθεί οριστικά εκτός δημοσίου.
      Ο τομέας που θα «συνεισφέρει» με μεγάλο αριθμό εργαζομένων στη συμπλήρωση του αριθμού των απολύσεων, είναι η Υγεία και συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ. Από τους περίπου 5.500 χιλιάδους γιατρούς του Οργανισμού, αιτήθηκαν να εργαστούν στο ΠΕΔΥ, οι 2.316.
      Μερίδα τους, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε τη σχετική αίτηση, στο πλαίσιο της δικαστικής «μάχης» που έχουν ανοίξει με την «πολιτική Γεωργιάδη» και τις σχετικές αντισυνταγματικές διατάξεις, όπως έχουν κριθεί από νομικούς. Εκτιμάται πως οι 2.000, εν τέλει, θα συνεχίσουν να εργάζονται στο δημόσιο, επόμενως, μπορεί να γίνει λόγος για περίπου 3.500 απολύσεις. Όσοι δεν υπέβαλαν αιτήσεις, θεωρούνται ήδη απολυμένοι.
      Οι επίορκοι και οι «πλεονάζοντες»
      Υπενθυμίζεται ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καταργήθηκαν συνολικά 22 φορείς του δημοσίου. Σε αυτούς εργάζονταν κατά τι λιγότεροι από 200 υπάλληλοι. Όσοι απασχολούνταν με σχέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου απολύθηκαν ακαριαία. Οι «μόνιμοι» συνάδελφοί τους, θα οδηγηθούν εκτός δημοσίου όταν παρέλθει η περίοδος της διαθεσιμότητας.
      Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα αναζητούν κατόχους πλαστών τίτλων και πιστοποιητικών. Στους 1.500 περίπου εκτιμάται ο αριθμός των επίορκων και όσων υπαλλήλων αποχωρήσουν από το δημόσιο για ιατρικούς λόγους το 2014, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο. Ταυτόχρονα ένας ανάλογος αριθμός (1.500) υπαλλήλων που εργάζονται σε ΝΠΙΔ του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα εκτιμάται ότι θα κριθεί ότι «πλεονάζει» και θα απομακρυνθεί επίσης.
      Είναι πολύ πιθανό οι αριθμοί των επίορκων και των «πλεοναζόντων» να καταγράψουν αυξομειώσεις. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιθυμεί να προσμετρήσει στις απολύσεις και τον αριθμό των συμβασιούχων που παρέμεναν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, εν τέλει όμως, απομακρύνθηκαν προσφάτως μετά από σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Υπολογίζονται στους 1650. Μέχρι στιγμής η τρόικα δεν έχει κάνει δεκτό το εν λόγω αίτημα.
      Υπενθυμίζεται ότι ένας αριθμός, ανάμεσα σε 3.000 και 4.000, υπαλλήλων των ΟΤΑ, υπολογίζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο άμεσο μέλλον. Εφόσον το πρόγραμμα της «Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας» αποτύχει ως προς τους ποσοτικούς στόχους που έχουν τεθεί, επαναφέρεται το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προβεί εκ νέου σε οριζόντιες επιλογές.
      Επομένως, υπάρχουν πιθανότητες να προστεθούν και δημοτικοί υπάλληλοι στην απαράδεκτη συμπλήρωση των απολύσεων. Παραμένουν, τέλος, τα σενάρια που αναφέρουν πως σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης, θα τεθούν επίσης και εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία.
      Πηγή: aftodioikisi

      Δυστυχώς τέρμα η καλοκαιρία αναλυτική πρόγνωση καιρού

       Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από αύριο, με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Ηπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία,ενώ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά.

       Την Τρίτη, 25η Μαρτίου, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

       Απο το απόγευμα στις περιοχές αυτές αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας.

       Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

       Μακεδονία, Θράκη

       Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

       Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

       Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

       Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

       Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, από το απόγευμα θα ενταθούν ενώ θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

       Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

       Θερμοκρασία: από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

       Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

       Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στη Θεσσαλία. Το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα και στις υπόλοιπες περιοχές.

       Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικό 3 με 5 και βαθμιαία στα νοτιά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

       Θερμοκρασία: από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

       Κυκλάδες, Κρήτη

       Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

       Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες 6 μποφόρ.

       Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
       Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

       Καιρός: αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα γίνουν πιο πυκνές.

       Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα βόρεια 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.

       Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

       Αττική

       Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα.

       Άνεμοι: ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

       Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.

       Θεσσαλονίκη

       Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

       Άνεμοι: ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

       Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου.

       Κεφαλονιά

       Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

       Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

       Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

       Η πρόγνωση για την Τρίτη 25 Μαρτίου

       Καιρός: στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.

       Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας.

       Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

       Θερμοκρασία: σε πτώση.

       Απαγωγή δυο ατόμων στα Εξάρχεια υπό την απειλεί όπλων

        Ήταν 22:30 το Σαββάτου όταν στην πλατεία των Εξαρχείων ομάδα 30 με 40 ατόμων οπλισμένων με πολεμικά όπλα, πιθανόν καλάσνικοφ – απήγαγε 2 άτομα αγνώστων στοιχείων.

        Όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες με οι ένοπλοι απήγαγαν δύο άτομα.

        Η ομάδα αποτελούνταν από μαυροντυμένους με καλυμμένα πρόσωπα οι οποίοι κρατούσαν όπλα βαρέως τύπου.

        Οι ένοπλοι άρπαξαν δύο άτομα, τους φόρεσαν κουκούλα και τα πήραν μαζί τους.

        Τρεις χιλιάδες αστυνομικοί στα κάγκελα με τη παρέλαση

         Κάγκελα και αστυνομικούς θα γεμίσει το κέντρο της Αθήνς για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

         Και φέτος η εκδήλωση θα γίνει υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα θα επιστρατευτούν 3.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων. Η πλατεία Συντάγματος θα «αποκλειστεί» με την τοποθέτηση κάγκελων, με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να ελέγχουν την πρόσβαση.

         Στο χώρο της παρέλασης θα μπορεί να φτάσει κανείς μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να την παρακολουθήσουν ελεύθερα από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και κάτω. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν και για την μαθητική παρέλαση, τη Δευτέρα, μετά τη λήξη της οκτάμηνης διαθεσιμότητας καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης.

         Αποφυλακίζονται 250 κρατούμενοι αλλά με βραχιολάκια στα πόδια

          Στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος τα ηλεκτρονικά «βραχιολάκια» τα οποία θα τοποθετούνται σε καταδίκους, προκειμένου να μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται.

          Το κείμενο του διατάγματος είναι προσαρμοσμένο στις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Όπως είναι γνωστό, η Αρχή τον περασμένο Φεβρουάριο με απόφασή της είχε κάνει διορθωτικές υποδείξεις στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα «βραχιολάκια». Οι υποδείξεις αφορούσαν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των κρατουμένων και υποδίκων που θα χρησιμοποιήσουν το «βραχιολάκι».

          Πώς λειτουργεί το «βραχιολάκι»

          Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχέδιο διατάγματος, το «βραχιολάκι» εμπεριέχει μικροτσίπ και ο κρατούμενος είναι συνδεδεμένος σε 24ωρη βάση με ειδική συσκευή του συστήματος γεω-εντοπισμού, ενώ θα τοποθετείται στο πόδι του κρατούμενου, εκτός αν για λόγους υγείας αυτό δεν είναι εφικτό, όποτε θα τοποθετείται στο χέρι.

          Σε ποιους θα εφαρμοστεί πιλοτικά

          Το πιλοτικό πρόγραμμα για τα «βραχιολάκια» θα εφαρμοστεί για 18 μήνες και για περίπου 250 κρατούμενους από όλες τις φυλακές της χώρας.

          Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε:

          Έως 50 κρατουμένους που έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έως 10 ετών και την εκτίουν στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών και Τρικάλων, Κομοτηνής και Γρεβενών. Οι κρατούμενοι αυτοί πρέπει να δηλώνουν μόνιμη κατοικία την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
          Έως 50 κρατουμένους που έχουν καταδικαστεί σε ποινή περιορισμού έως 10 ετών και την εκτίουν στις φυλακές νέων Αυλώνα. Οι κρατούμενοι πρέπει να δηλώνουν μόνιμη κατοικία την περιφέρεια της Αττικής.
          Έως 100 υποδίκους για εγκλήματα, η ανάκριση των οποίων υπάγεται στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αθηνών. Οι υπόδικοι πρέπει να δηλώνουν μόνιμη κατοικία την περιφέρεια της Αττικής (εκτός των νήσων που υπάγονται στην περιφέρεια της Αττικής).
          Έως 50 υπόδικοι ή κατάδικοι για εγκλήματα που επισύρουν ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού και δηλώνουν μόνιμη κατοικία την περιφέρεια της Αττικής (εκτός των νήσων που υπάγονται στην περιφέρεια της Αττικής).
          Τέλος, ο επιτηρούμενος θα υπογράφει δήλωση στην οποία, μεταξύ των άλλων, θα αναφέρεται ότι αποδέχεται να εισέρχονται στον τόπο κατοικίας που έχει δηλώσει μέλη του αρμόδιας ομάδας επιτήρησης και ότι υποχρεούται να μην καταστρέψει ή αφαιρέσει το «βραχιόλακι».

          (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

          Το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι ΚΟΔΗΣΟ

            

           Του Χάρη Τσιοκα

           Ανεξάρτητα από την σκοπιμότητα «των δημοσκοπηκων ερμηνειών», είναι εύκολο να διακρίνει κανείς, ότι η κοινωνική διεργασία προσδιορίζεται πάνω σε μια κυρίαρχη αντίθεση .

           Oτι αναμετρώνται :

           --οι δυνάμεις που θεωρούν ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι ένας «αναγκαίος μονόδρομος συμβιβασμών» και

           -- και αυτές που εκτιμούν πως ο κύκλος του «συντηρητικού συμβιβασμού πρέπει να κλείσει ως ατελέσφορος» γιατί είναι αντιπαραγωγικός ,αντικοινωνικός και αντιευρωπαϊκός!
           Γι αυτό το λόγο, εγείρεται-κυρίως από τον προοδευτικό χώρο-, το ζήτημα τόσο ενός νέου πολιτικού σχεδίου ανασυγκρότησης όσο και των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών -συμμαχιών που θα συγκροτήσουν την εναλλακτική πορεία!
           Καταγράφεται , ως επίμονο κοινωνικός προσανατολισμός , η αξιολόγηση όλων των κομμάτων να γίνεται πάνω στην αντίθεση που εκφράζεται είτε:

           --- ως «συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής» (συντηρητική) ,είτε

           --- ως πορεία επανατοποθέτησης του παραγωγικού και κοινωνικού σχεδίου (προοδευτική)!
           Στη πρώτη , κατά το πλείστον συσπειρώνονται αλλά και ανταγωνίζονται δυνάμεις της χρηματιστηριακής, κερδοσκοπικής αγοράς ,του νεοφιλελευθερισμού και της "γερμανικής" Ευρώπης , και στην άλλη προοδευτικές ,αριστερές ,σοσιαλιστικές και οικολογικές δυνάμεις που τα βασικά ζητούμενα αφορούν , την παραγωγή , την , εργασία! Aυτών που διεκδικούν μια ευρωπαϊκή πορεία ανάπτυξης με αλληλεγγύη!

           Το εύρημα δεν είναι καινούργιο.

           Διαχρονικά αναγκάζονται όλα τα κόμματα να προσδιορίζουν την πολιτική τους στάση , με βαση τους δυο πόλους! Αυτό είναι ένα καθαρό μάθημα της πολιτικής ιστορίας!

           Ότι δηλαδή ποτέ δεν επιβιώσαν κόμματα θολά, εξαντλώντας την πολιτικοκοινωνική τους παρουσία σ ένα «διμέτωπο» αγώνα αντιπαράθεσης που βάζει στο ίδιο τσουβάλι την νεοφιλελεύθερη επέλαση με την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση!

           Έχοντας υπ όψιν την ιστορία του προοδευτικού χώρου , ο Ανδρέας Παπανδρέου φρόντισε στα πρώτα ιδρυτικά βήματα του ΠΑΣΟΚ , να οριοθετήσει σταθερά και δεσμευτικά ότι ο αγώνας της προοδευτικής παράταξης είναι μονομετωπος ! Είναι σύγκρουση με την νεοφιλελεύθερη επέλαση.!

           Και αυτή η «γραμμή» του , δεν νοθεύτηκε και όταν ακόμη δεχόταν επιθέσεις προσωπικής συκοφάντησης από δυνάμεις της «προοδευτικής όχθης» , στην περίοδο του ''89! Επέβαλε με κοινωνικούς όρους τότε , την συνεργασία με τον Συνασπισμό , ΚΚΕ, Κινήσεις ΚΑΙ πετυχε!

           Η περίοδος που διανύουμε επαναφέρει επίκαιρα την ιστορική αυτή εμπειρία!.

           Το κοινωνικό δίλλημα προσδιορίζεται με βάση το διακύβευμα της στήριξης η της αλλαγής της ακολουθουμένης πολιτικής και του συσχετισμού που την στηρίζουν!

           Η ιστορικά στο παρελθόν , κόμματα «ενδιάμεσα» , όπως πχ το ΚοΔηΣο , που «επέλεξαν την «διμέτωπη» αντιπαράθεση και αρνήθηκαν να τοποθετηθούν ευκρινώς με την όχθη της προόδου , συρρικνώθηκαν σε «υποστηρικτικά παρακολουθήματα»του συντηρητισμού και εξαφανιστήκαν!

           Μ αυτή την έννοια είναι άλλο-η μονομέτωπη- αντιπαράθεση για να αλλάξει η νεοφιλελεύθερη οικονομική και κοινωνική επέλαση(ΝΔ),και άλλο ο ανταγωνισμός , εκλογικός και πολιτικός που πρέπει να έχουν μεταξύ τους οι δυνάμεις της προοδευτικής όχθης προκειμένου να διαμορφωθούν οι συμμαχίες αλλαγής!

           Αυτή την παρακαταθήκη άφηνε στον προοδευτικό χώρο ο Ανδρέας , όταν προειδοποιούσε πως η κομματική περιχαράκωση-φανατισμός ανάμεσα στις δυνάμεις της ιδίας όχθης , είναι «βούτυρο στο ψωμί» του συντηρητισμού για να διατηρεί την πολιτική ηγεμονία!

           Με τα προηγούμενα δεν επιχειρείται να παραγνωριστούν διαπιστώσεις , όπως οτι στις δυνάμεις του προοδευτικού φάσματος είναι ανολοκλήρωτος ο προγραμματικός λόγος ,η στρατηγική συμμαχιών ,η κοινωνικής αντιπροσώπευση κτλ..

           Αλλά αυτό ,είναι ίσως και η πρόκληση ενός «εγγενούς» κοινωνικού και πολιτικού ανταγωνισμού που θα έπρεπε να υπάρχει ,ώστε να διαμορφώνεται δημοκρατικά , το πλεονέκτημα της κοινωνικής προτίμησης για την «κατάταξη» των προοδευτικών κομμάτων σε μια προγραμματική προοδευτική διακυβέρνηση!

           Όμως είναι άλλο η αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του συντηρητισμού που έχουν ως κορμό τη ΝΔ , και άλλο ο «διμέτωπος»!

           Γιατί τα Βάζουν με τους υπαλλήλους της βουλής;

            Παρά το πλαφόν των 40.000 που ισχύει στο Δημόσιο, οι υπάλληλοι της Βουλής θα παίρνουν εφάπαξ που ξεπερνά τις 81.900!

            Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», μετά το ψαλίδι που αποφασίστηκε, οι υπάλληλοι της Βουλής θα παίρνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους 1,8 μισθούς ανά έτος υπηρεσίας, έναντι 2,5 μισθών ανά έτος υπηρεσίας που παίρνουν μέχρι τώρα.

            Δηλαδή, μετά τη μείωση του εφάπαξ ένας υπάλληλος που θα συνταξιοδοτηθεί με 35ετία, θα πάρει 63 μισθούς ως εφάπαξ από 87,5 μισθούς που έπαιρνε πριν από τη μείωση.

            Αν λάβει κανείς υπόψη ίσως τη χαμηλότερη μηνιαία αμοιβή -για παράδειγμα 1.300 ευρώ- οι 63 μισθοί σημαίνουν ότι το κατώτατο ύψος του νέου εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ από 113.500 ευρώ που θα "έβγαζαν" ως εφάπαξ οι 87,5 μισθοί.

            Το ποσό αυτό φυσικά ανεβαίνει για υπαλλήλους με υψηλότερες αποδοχές και ξεπερνά τις 100.000 ευρώ τη στιγμή που για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει το πλαφόν των 40.000 ευρώ.

            Νεκρός απο συμπλοκή στο Ηράκλειο Κρήτης

             Τη ζωή του έχασε ένα 51χρονος άνδρας στο Ηράκλειο στη διάρκεια συμπλοκής.

             Το περιστατικό έγινε στην περιοχή του Αντισκαρίου αργά το απόγευμα της Κυριακής.

             Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr ο άτυχος άνδρας χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με μαγκούρες

             Oι λόγοι της συμπλοκής δεν έχουν διευκρινιστεί ενώ στη συμπλοκή φαίνεται πως συμμετείχαν κτηνοτρόφοι.

             Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

             Στο σημείο έσπευσαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις ενώ εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο αντεκδίκησης.

             Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της αυριανής παρέλασης

              Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμόσει η Τροχαία λόγω των παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 είναι οι εξής:

              Συγκεκριμένα, λόγω της Μαθητικής Παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στη Λ. Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τη Δευτέρα 24 Μαρτίου και από ώρα 10.00΄ δε θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω οδικούς άξονες:

              Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
              Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως της . Αμαλίας.
              Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
              Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.
              Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της πλ. Συντάγματος.
              Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
              Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διον. Αρεοπαγίτου.
              Όθωνος, σε όλο το μήκος της.
              Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
              Επίσης το παραπάνω χρονικό διάστημα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

              Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω Οδούς, Λεωφόρους και Πλατείες κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

              Ακόμη, λόγω της Στρατιωτικής Παρέλασης, που θα διεξαχθεί στη Λ. Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την Τρίτη 25.03.2014 δε θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω οδικούς άξονες, ως εξής:

              Από 06.00΄ ώρα έως πέρατος της Δοξολογίας στον Ι.Ν. Διον. Αρεοπαγίτου:
              Σκουφά, στο τμήμα της από την οδό Σίνα έως την Πλ. Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
              Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.
              Δημοκρίτου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Σόλωνος.
              Σόλωνος, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την οδό Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο .
              Ομήρου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Ακαδημίας.

              Από 06.30΄ώρα έως πέρατος της Στρατιωτικής Παρέλασης:
              Λ. Β. Όλγας, καθ' όλο το μήκος της. Ειδικά η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, θα ισχύσει από ώρα 19.00΄ της 24.3.2014.
              Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου έως Λ. Βασ. Αμαλίας.
              Ηρ. Αττικού, καθ' όλο το μήκος της.
              Β. Γεωργίου Β΄, καθ' όλο το μήκος της.
              Β. Γεωργίου Α΄, καθ' όλο το μήκος της.
              Λ. Β. Αμαλίας, καθ' όλο το μήκος της.
              Πανεπιστημίου, καθ' όλο το μήκος της.
              Πλατεία Ομονοίας.
              Πειραιώς, στο τμήμα της από την Πλ. Ομονοίας έως την Ιερά Οδό.
              Αθηνάς, καθ' όλο το μήκος της.
              Αγ. Κων/νου, καθ' όλο το μήκος της.
              Πλ. Καραϊσκάκη.
              Καρόλου, καθ' όλο το μήκος της.
              Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλ. Βάθη έως την οδό Καρόλου.
              Πατησίων, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου έως τη Λ. Αλεξάνδρας.
              Θ. Δηλιγιάννη, , στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Ι. Μεταξά.
              Αχιλλέως, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Θερμοπυλών.
              Πλατεία Συντάγματος.
              Φιλελλήνων, καθ' όλο το μήκος της.
              Σταδίου, καθ' όλο το μήκος της.
              Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φραντζή Αμβρ. και Δ. Αρεοπαγίτου.
              Ακαδημίας, καθ' όλο το μήκος της.

              Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

              Δείτε το νέο τεύχος της δωρεάν εφημερίδας Newsmail

               Κυκλοφόρησε το νεο τεύχος της δωρεάν διαδικτυακής εφημερίδας newsmail. Σημαντικά πολιτικά ρεπορταζ με υπογραφές. Συνεντεύξεις , αναλύσεις, άρθρα, οικονομία, κοινωνία, αθλητισμός , πολιτισμός, life style.

               Δείτε την εδω :

               http://issuu.com/newsmailgr/docs/newsmail_teyxos_14

               Κοστίζουν οι άνδρες ασφαλείας στους υποψήφιους δημάρχους

                Μια παροχή που μας στοιχίζει 53.000 ευρώ!
                Ούτε έναν ούτε δυο... αλλά οκτώ αστυνομικούς χρειάζεται ο δήμαρχος Αθηναίων για την προσωπική του ασφάλεια.

                Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών ο νυν δήμαρχος Αθηναίων αλλά και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Καμίνης διαθέτει οκτώ ένστολους αστυνομικούς με υπερωριακή απασχόληση για την προσωπική του ασφάλεια.

                Από την πλευρά του ο αντίπαλός του και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νικήτας Κακλαμάνης διαθέτει μόνο τέσσερις. Να σημειωθεί πως το κόστος φύλαξης των δυο υποψηφίων αγγίζει τι 53.000 ευρώ, ποσό που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις εν καιρώ κρίσης.

                Απαισιόδοξοι οι γιατροί για τον Τ. Μητσόπουλο

                 Μη αναστρέψιμη χαρακτηρίζουν οι θεράποντες ιατροί του την κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν το πρωί.

                 Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του κ. Μητσόπουλου «παρουσιάζει βαθμιαία επιδείνωση και δεν θεωρείται αναστρέψιμη», μετά την εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη χθες στο γραφείο του, συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος.

                 Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται ο υπουργός Αμυνας πήγε το πρωί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ από το πρωί βρίσκεται στο νοσοκομείο και ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.

                 Τι θα πληρώσουν οι υποψήφιοι

                  Στην μάχη των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών έχουν ριχτεί για τα καλά οι υποψήφιοι αιρετοί οι οποίοι δεσμεύονται από μια σειρά υποχρεώσεων η εκπλήρωση των οποίων θα τους δώσει το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογές.

                  Ποιος είπε ότι οι αιρετοί δεν πληρώνουν...

                  Βασική υποχρέωση, μεταξύ κατάθεσης πιστοποιητικού εγγράφου του δήμου όπου μένει ο εκάστοτε υποψήφιος/α και υπεύθυνης δήλωσης στην οποία δηλώνεται ότι δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα, είναι και η καταβολή παράβολου από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

                  Όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 150 ευρώ ο καθένας. Για τις δημοτικές εκλογές, ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και σύμβουλος δημοτικής κοινότητας, του δημοτικού διαμερίσματος στα οποία διαιρούνται οι δήμοι με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, οφείλει να καταθέσει αντίστοιχα, το ποσό των 100 ευρώ, 50 ευρώ και 50 ευρώ. Να σημειωθεί ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών τα παραπάνω ποσά ενδέχεται να αλλάξουν.

                  Δαπάνες εκστρατείας:

                  Τα παράβολα και το τύπωμα των ψηφοδελτίων δεν περιλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες κάθε συνδυασμού, οι οποίες έχουν οριστεί με τον Καλλικράτη ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε δήμου και της κάθε περιφέρειας. Ο κάθε υποψήφιος σύμβουλος σε όλους τους δήμους μπορεί να δαπανήσει ως 3.500 ευρώ. Στις περιφέρειες 13.500 ευρώ στην Αττική. Το ανώτατο επιτρεπτό όριο δαπανών για έναν συνδυασμό που κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές, ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων συμβούλων του. Το ανώτατο επιτρεπτό όριο δαπανών για ένα συνδυασμό που κατεβαίνει στους δήμους, ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του, αλλά προβλέπονται και προσαυξήσεις της τάξης από 20%, 50% μέχρι και 75%, οι οποίες ορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των εκλογικών περιφερειών του εκάστοτε δήμου.

                  Δικηγορικό γραφείο φέρεται μπλεγμένο σε εξεγέρσεις φυλακών

                   Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας Αρείου Πάγου γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγορικό γραφείο φέρεται να οργανώνει και να συντονίζει εξέγερση σε φυλακές της χώρας.

                   Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό γίνεται ως αντίδραση για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

                   Ηχηρή διάψευση Νίκου Νικολόπουλου

                    Διαψεύδει ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος πως ήταν συνεργάτης του ο συλληφθείς με την κατηγορία του χρηματισμού από αλλοδαπούς για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών.

                    Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

                    «Σχετικά με ανάρτηση σας που αφορά στην σύλληψη νεαρού ατόμου, μετά από καταγγελία ότι υφάρπαζε χρήματα αλλοδαπών, προσποιούμενος πως είναι στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών και θα μπορούσε να τους διασφαλίσει άδειες παραμονής στην Ελλάδα, από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ανακοινώνονται τα εξής:

                    «Το εν λόγω άτομο, όπως και εκατοντάδες ακόμα πολίτες, είχε προσέλθει στα γραφεία του κόμματος επιθυμώντας να προσφέρει υπηρεσίες ως απλός εθελοντής, εκτελώντας κατά διαστήματα κάποιες εξωτερικές εργασίες καθημερινότητας, αλλά και άλλες δράσεις στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα».

                    Πληροφορούμενος, ωστόσο, την καταγγελία στην Πάτρα όπου βρισκόταν την Πέμπτη ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έδωσε σαφείς οδηγίες σε συνεργάτες του, να εντοπίσουν και να οδηγήσουν άμεσα το νεαρό αυτό άτομο, ενώπιον της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου και παραδόθηκε, προκειμένου να μην αποφευχθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και να λάμψει η αλήθεια των καταγγελλομένων ή μη, το συντομότερο δυνατό, μέσα από την αστυνομική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Επαναλαμβάνω ότι έτσι ακριβώς και συνέβη σε χρόνο «ντε-τε».

                    Κατόπιν τούτων, τόσο ο κ. Νικολόπουλος, όσο και το σύνολο των πολιτικών στελεχών του κόμματος στην Αττική, τονίζουν πως μέσα στους κόλπους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος δεν μπορεί να χωρέσει ούτε καν σκιά έκνομης δράσης οποιουδήποτε στελέχους, μέλους ή και απλού εθελοντή. Οποιαδήποτε αντίθετη πράξη – ή και σκέψη ακόμα – αποτελεί «εχθρό» του κόμματος και των πολλών χιλιάδων στελεχών του ανά την Ελλάδα και θα αντιμετωπίζεται άμεσα και με τον τρόπο που αρμόζει στην πολιτική και κοινωνική ηθική των Ελλήνων, με την παραδειγματική τιμωρία».

                    Έλληνας γιατρός ευσπευσμένα στην Κύπρο

                     Εσπευσμένα στην Κύπρο για τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Τάσο Μητσόπουλο μεταβαίνει ο χειρουργός Δρ. Ανδρέου κατόπιν σχετικής συνεννόησης των κυπριακών αρχών με τους αρμόδιους υπουργούς, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι.

                     Στις 16:10 το EMBRAER EMB-135 της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων (352 ΜΜΥΠ) της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας και αυτή τη στιγμή πετά προς την Κύπρο μεταφέροντας τον Έλληνα γιατρό.

                     Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Κύπριος υπουργός ενώ βρισκόταν στο γραφείο του υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διαγνώστηκε εγκεφαλική αιμορραγία.

                     Συνελήφθη συνεργάτης του Ν. Νικολόπουλου

                      Συνελήφθη χτες ο επιστημονικός συνεργάτης του Νίκου Νικολόπουλου, Τριαντάφυλλος Γκολέμης, με την κατηγορία του χρηματισμού, ενώ τώρα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

                      Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύλληψη αφορά σε θέμα χρηματισμού μετά από καταγγελίες αλλοδαπών ότι τους ζήτησε και πήρε χρήματα για υπόθεση τους. Ειδικότερα, ο συλληφθείς φέρεται να έλαβε τον Νοέμβριο του 2013 πόσο 2800 ευρώ από μετανάστες από το Μπαγκλαντές και σε άλλη περίπτωση πόσο 1500 ευρώ από άλλους 2 αλλοδαπούς.

                      Όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, ο κ. Νικολοπουλος είχε ζητήσει και κάρτα εισόδου στη Βουλή για τον επιστημονικό του συνεργάτη τον Σεπτέμβριο του 2013. Ενώ χθες αργά το βράδυ όταν πληροφορήθηκε την σύλληψη ζήτησε να ανακληθεί η άδεια του Γκολέμη.

                      Έκανε τον πρέσβη και ξάφριζε χρήματα απο οδηγούς ταξί

                       Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος οδηγών ταξί που έλαβαν χώρα την 18.02.2014 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 64χρονου.

                       Η έρευνα έγινε κατόπιν καταγγελίας δύο ατόμων ηλικίας 52 και 55 ετών οδηγών ταξί, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος ισχυριζόμενος ότι είναι πρέσβης, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τους έπεισε ψευδώς ότι θα αναλάμβαναν την μεταφορά έξι διπλωματών κατά τη διάρκεια τρίμηνης περιοδείας τους στην Χαλκιδική, έναντι ημερήσιας αποζημίωσης. Ακολούθως, τους έπεισε να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ έκαστος, ως εγγύηση για τη μελλοντική τους συνεργασία.

                       Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 64χρονου, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

                       Με αφορμή τα προηγούμενα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να επιστήσει την προσοχή στους πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις επικοινωνία τους μέσω τηλέφωνου με άγνωστα άτομα και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν στην καταβολή χρηματικών ποσών με οποιοδήποτε πρόσχημα – τέχνασμα και επιπλέον συνιστά :

                       Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας "πλησιάζουν" ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
                       Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας. Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του. Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
                       Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
                       Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι. Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
                       Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
                       Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
                       Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
                       Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών. Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και δεν ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
                       Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
                       Τέλος, προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
                       Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

                       Το Υπ. Ανάπτυξης για το γάλα διευκρινίζει με πίνακες και γραφικά

                        Η αλήθεια για το γάλα

                        Υφιστάμενο πλαίσιο

                        Σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο στην Ελλάδα υπάρχει γάλα χαμηλής παστερίωσης διάρκειας μέχρι 5 ημερών, που μπορεί να ονομάζεται και «φρέσκο» και γάλα υψηλής παστερίωσης- μακράς διάρκειας (συνήθως 40 ημερών).

                        Γιατί πρέπει να αλλάξει το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας αγοράς γάλακτος

                        Το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς γάλακτος έχει οδηγήσει σε:

                        ακριβές τιμές για τον καταναλωτή

                        μείωση του αριθμού των αγελαδοτρόφων

                        μείωση της ελληνικής παραγωγής γάλακτος

                        παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για γαλακτοκομικά προϊόντα αυξάνεται. 

                        Συγκεκριμένα:

                        Στη χώρα μας καταγράφεται μια από τις υψηλότερες τιμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον καταναλωτή.  Το παστεριωμένο γάλα πωλείται ακριβότερα μόνο στην Ιταλία και στην Κύπρο (Πηγή: Eurostat, 2013).

                        Σημ.: Για τις χώρες σε λευκό χρώμα, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Με βάση την αντίστοιχη έρευνα του 2012, η τιμή παστεριωμένου γάλακτος το 2011 στη Γερμανία ήταν 0,70€ και στην Ιρλανδία 1,11€. 

                        Παρά τη βαθιά οικονομική κρίση, η μέση τιμή του παστεριωμένου γάλακτος αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια με σημαντικά υψηλότερο ρυθμό από ότι ο συνολικός δείκτης της κατηγορίας διατροφή.Από το 2009 μέχρι σήμερα, οι τιμές του γάλακτος κατέγραψαν σωρευτική αύξηση κατά +8,5% ενώ οι τιμές της συνολικής κατηγορίας της διατροφής +4,9%. Για το 2013 οι τιμές του παστεριωμένου γάλακτος συνέχισαννα αυξάνονται (+3,5% την περίοδο Δεκ. 2012-Δεκ. 2013), τη στιγμή που η γενική κατηγορία της διατροφής παρουσίασε πτώση (-0,6%).

                        Ακόμη χειρότεραγια το παστεριωμένο γάλα 5 ημερών, η μέση τιμή ενός λίτρου (πλήρες) αυξήθηκε από 1,12 € το 2009 σε 1,27 € το 2012 (αύξηση +13,4%).

                              

                        Πηγή: ΕΛ.ΣΤΑΤ.

                        Το σημερινό καθεστώς λειτουργίας της αγοράς γάλακτος επιβαρύνει κατά 25% όλο το κύκλωμα μεταποίησης, διανομής, λιανεμπορίου και κατανάλωσης γάλακτος. Η ανάγκη διανομής καθημερινά σε πολλά μικρά σημεία της επικράτειας και μάλιστα σε μικρό χρονικό περιθώριο, σε συνδυασμό με το κόστος των επιστροφών και την απουσία εναλλακτικών δικτύων διανομήςκάνουν επιτακτική την ανάγκη μεταρρυθμίσεων.

                        Το γάλα που διακινείται στην ελληνική αγορά είναι παστεριωμένο. Το σχετικό ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει μόνο δυνητικά την αναφορά «φρέσκο».Επίσης, κατά την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο ισχυρισμός «φρέσκο» δεν συνιστά ισχυρισμό υγείας ή διατροφής.

                        Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κανένα άλλο τρόφιμο ζωικής προέλευσης (π.χ. κρέας, ψάρι) δεν προκύπτει από τη νομοθεσία η ημερομηνία λήξης αλλά ορίζεται με ευθύνη του παραγωγού ανάλογα με την επεξεργασία που έχει υποστεί το κάθε προϊόν. Το ίδιο ισχύει σε όλη την Ευρώπη και για το γάλα. Επομένως δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

                        Η διάκριση ανάμεσα στο παστεριωμένο γάλα και στο γάλα «υψηλής παστερίωσης - μακράς διαρκείας» – που ισχύει μόνο στην Ελλάδα και σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης – οδηγεί σε μια τεχνητή «πόλωση» της αγοράς. Εφόσον το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το γάλα είναι είτε η μακρά διάρκεια είτε ο τεχνητός προσδιορισμός «φρέσκο», η παραγωγή τείνει να κινείται μόνο στα δύο αυτά άκρα, χωρίς ενδιάμεσες επιλογές. Ως γνωστόν, περισσότερες επιλογές σημαίνει αύξηση του ανταγωνισμού και μείωση τιμών.

                        Το γάλα που αγοράζει ο Έλληνας καταναλωτής από τα ψυγεία είναι είτε διάρκειας 5 ημερών είτε 40 και πάνω. Οι ενδιάμεσες επιλογές είναι ελάχιστες. Συγκεκριμένα, στην αγορά σήμερα δεν υπάρχει κανένα προϊόν με διάρκεια ζωής από 5 έως 15 ημέρες και μόνο 6 προϊόντα, με διάρκεια ζωής από 15 έως 40 ημέρες. Αντίθετα, εντοπίζονται 17 προϊόντα στην κατηγορία των 5 ημερών και 17 προϊόντα πάνω από τις 40 ημέρες. Αυτό εξηγεί το φαινόμενο του τεχνητού διαχωρισμού.

                        Οι καταναλωτές προτιμούν όλο και περισσότερο το υψηλής παστερίωσης – μακράς διαρκείας γάλα, ακριβώς λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής. Ειδικά σήμερα, με τις συνθήκες που δημιουργεί η κρίση, είναι περισσότερο διατεθειμένοι να αγοράσουν γάλα μακρύτερης διάρκειας, το οποίο θα καταναλώσουν, αντί για γάλα μικρότερης διάρκειας, που ενδεχομένως θα πετάξουν μετά την ημερομηνία λήξης.

                        Πρέπει να γίνει σαφές ότι το γάλα υψηλής παστερίωσης – μακράς διαρκείας δεν μπορεί να συγκρίνεται με το γάλα χαμηλής παστερίωσης, αφού πρόκειται για άλλο προϊόν,με άλλη διαδικασία παστερίωσης, άλλη συσκευασία, άλλα logisticsκαι άλλο δίκτυο διάθεσης. Η αλήθεια παραμένει ότι με δύο ουσιαστικά είδη γάλακτος, η αγορά παραμένει πολωμένη, οι επιλογές του καταναλωτή περιορισμένες και η θέση του αδύναμη.

                        Παρά τις υποτιθέμενες προστατευτικές ρυθμίσεις, η εγχώρια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος την τελευταία πενταετία συρρικνώνεται ενώ η εθνική ποσόστωση ανεβαίνει: Από περίπου 700.000 τόνους με ποσόστωση 837.000 τόνους προ 5 ετών, φέτος πέσαμε σε περίπου 600.000 τόνους με ποσόστωση 871.000.

                        Εθνική παραγωγή και ποσόστωση αγελαδινού γάλακτος, γαλακτοκομικά έτη /2013

                        Γαλακτοκομικό έτος (1η Απριλίου-31 Μαρτίου)

                        Εθνική ποσόστωση (τόνοι)

                        Εθνική παραγωγή (τόνοι)

                        Αριθμός παραγωγών

                        2008/2009

                        836.923

                        699.351

                        5074

                        2009/2010

                        845.292

                        681.315

                        4561

                        2010/2011

                        853.745

                        664.569

                        4259

                        2011/2012

                        862.283

                        642.554

                        3932

                        2012/2013

                        870.906

                        627.129

                        3667*

                        Μεταβολή τεσσάρων ετών (2009-2013)

                        4,1%

                        -10,3%

                        -27,7%

                        Πηγή: ΕΛΟΓΑΚ (παραγωγή και αρ. παραγωγών) και Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 72/2009 του συμβουλίου της ΕΕ (ποσοστώσεις).*Εκτίμηση με βάση τα μηνιαία στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ. Σημείωση: Η ποσόστωση για τις γαλακτοκομικές περιόδους 2013/2014 και 2014/2015 έχει οριστεί στους 879,615 τόνους και από τον Απρίλιο του 2015 καταργείται.

                        Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο αριθμός των αγελαδοτρόφων που πριν πέντε χρόνια υπερέβαινε τις 5.000, σήμερα, μόλις φθάνει τις 3.500.

                        Το αυστηρό όριο των 5 ημερών δεν επιτρέπει στις μικρές μονάδες να πουλήσουν στις τοπικές κοινωνίες γιατί με το ισχύον καθεστώς των 5 ημερών εξαφανίζεται το συγκριτικό πλεονέκτημα τους αφού εξομοιώνονται όλοι σε γάλα 5 ημερών.

                        Επιπλέον,το όριο 5 ημερών δεν επιτρέπει σε μικρές μονάδες παραγωγών – κτηνοτρόφων, να προωθήσουν το προϊόν τους στην αγορά της Αθήνας και της νησιώτικης ΕλλάδαςΠρόκειται για ένα πλαίσιο που τους επιβάλλει είτε να πωλούν αποκλειστικά το προϊόν τους στις λίγες μεγάλες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής γάλακτος  είτε να κλείνουν και να αποχωρούν από την αγορά γάλακτος.

                        Είναι σαφές ότι το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας συνέβαλε στην παρακμιακή πορεία της ελληνικής κτηνοτροφίας και της αγοράς γάλακτος.

                        Η ψευδαίσθηση προστασίας για τους αγελαδοτρόφους μάλλον τους παγίδευσε και δεν οδηγήθηκαν σε εκσυγχρονισμό στην παραγωγή και τη διακίνηση της παραγωγής τους.

                        Τα χαρακτηριστικά του υφιστάμενου πλαισίου είναι ακριβή τιμή, πόλωση της αγοράς και λιγότερες επιλογές για τον καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα το σημερινό πλαίσιο δεν δίνει κίνητρα για εκσυγχρονισμό στην παραγωγή και ακυρώνει το συγκριτικό πλεονέκτημα της τοπικής παραγωγής, επομένως οι αγελαδοτρόφοι μειώνονται.

                        Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που συμφωνήθηκε είναι η ακόλουθη:

                        Εναρμονιζόμαστε με την κοινή πρακτική όλων σχεδόν των χωρών της ΕυρώπηςΔίνεται η δυνατότηταστο σύνολο των εγχώριων συνεταιριστικών και ιδιωτικών μονάδων παραγωγής γάλακτος να αυτοδεσμεύονται για τη διάρκεια ζωής του παραγόμενου προϊόντος γάλακτος, με βάση τη χρησιμοποιούμενη σε κάθε μονάδα τεχνολογία και μέθοδο παστερίωσης και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που έχει θέσει ο νόμος.Έτσι θα έχουμε παστεριωμένο γάλα όχι μόνο 5 αλλά και περισσότερων ημερών προσφέροντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογέςΗ λύση αυτή αναμένεται να μειώσει το κόστος επιστροφών, να αλλάξει τις ώρες και τον τρόπο μεταφοράς, να συμβάλει στην ανάπτυξη εναλλακτικών δικτύων διανομής, ναοδηγήσει γρήγορα σε ουσιαστική μείωση της τιμής του γάλακτος.

                        Θεσπίζεται ειδική κατηγορία παστεριωμένου γάλακτος ημέρας, το οποίο συλλέγεται και συσκευάζεται εντός 24ωρών με διάρκεια ζωής συνολικά 2 ημερών. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα σε τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς, να πωλούν απευθείας φρέσκο γάλα σε καταναλωτές της περιοχής. Ανάλογη πρακτική εφαρμόζεται ήδη σε επαρχιακή πόλη της Ελλάδος, όπου ο τοπικός συνεταιρισμός έχει εγκαταστήσει  μηχανές αυτόματης πώλησης γάλακτος νέας τεχνολογίας. Έτσι οι μικροί τοπικοί παραγωγοί όχι μόνο δεν αποδυναμώνονται, αλλά αποκτούν τη δυνατότητα να διαφοροποιηθούν ανταγωνιστικά και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους, έναντι των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων.

                        Εισάγουμε το Ελληνικό σήμα ώστε να στηρίξουμε την ελληνική παραγωγή. Για  την προώθηση του Ελληνικού γάλακτος μπορεί να απονέμεται Ελληνικό σήμα σε όσες επιχειρήσεις πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Η προεργασία για τη διαμόρφωση των σχετικών κριτηρίων έχει προχωρήσει και η διαδικασία είναι στην ολοκλήρωσή της.

                        ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

                        1.

                        Η προωθούμενη λύση θα δώσει περισσότερες επιλογές στον καταναλωτή, ομαλοποιώντας  την αγορά και οδηγώντας σε αποκλιμάκωση των τιμών. Το γάλα είναι είδος πρώτης ανάγκης και ιδιαίτερα σε εποχή κρίσης δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό να έχουμε το 3ο ακριβότερο γάλα σε όλη την Ευρώπη. Η εναρμόνιση με την πρακτική όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν φθηνότερο γάλα από εμάς θα οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

                        2.

                        Με την καθιέρωση του γάλακτος ημέρας – παρά τις αντιρρήσεις της τροϊκας ως προς αυτό – στηρίζεται ουσιαστικά η ελληνική αγελαδοτροφία και οι τοπικές γαλακτοβιομηχανίες, καθώς αποκτούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την τοπική αγορά.

                        3.

                        Με την καθιέρωση του ελληνικού σήματος από την πλευρά της κυβέρνησης μπαίνει μια σφραγίδα εμπιστοσύνης ως προς το ελληνικό γάλα και την προέλευσή του και προωθείται με αποτελεσματικότερο τρόπο η κατανάλωσή του από τους καταναλωτές που επιλέγουν ελληνικά προϊόντα.

                        Πως θα καλυφθούν ιατροφαρμακευτικά οι ανασφάλιστοι

                         Για την διανομή του Κοινωνικού μερίσματος και την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων,μίλησε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκερόγλου απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτή .
                         Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα κριτήρια για το Κοινωνικό Μέρισμα και την ένταξη στους δικαιούχους των οικονομικά αδύναμων και μακροχρόνια ανέργων.
                         Επίσης διαβεβαίωσε για την ολοκλήρωση της προσπάθειας να αποκτήσουν όλοι ιατροφαρμακευτική κάλυψη είτε από το ταμείο τους με ευνοϊκότερη μεταχείριση είτε μέσω του βιβλιαρίου Ανασφάλιστου και οικονομικά αδύναμου πολίτη.
                         Συγκεκριμένα :
                         Α. Οι οικονομικά αδύναμοι και οι μακροχρόνιοι άνεργοι στους δικαιούχους του Κοινωνικού μερίσματος .
                         Η Κοινωνία και ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα βιώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης, τα πολύ δύσκολα .
                         Η χώρα εδώ και 4 χρόνια καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο απ΄ αυτή τη κρίση .
                         Είναι όμως γεγονός ότι δεν μετέχουν όλοι σ΄αυτή την προσπάθεια .
                         Κάποιοι μάλιστα την αντιστρατεύονται και υπονομεύουν όπου μπορούν, λειτουργούν δε ως προφήτες και μάντεις μόνο κακών.
                         Δυστυχώς όμως γι' αυτούς διαψεύδονται διαρκώς .
                         Επιμένουν εδώ και καιρό ότι δεν αποδώσουν οι προσπάθειες, δεν θα μηδενιστεί το έλλειμμα και πολύ περισσότερο ότι δεν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα .
                         Τώρα κάνουν «γαργάρα» όσα έλεγαν και κάνουν κριτική για τη διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος .
                         Η Κυβέρνηση προχωρεί σε αποφάσεις για την στήριξη των πλέον αδύναμων , των φτωχών και των μακροχρόνια ανέργων .
                         Θα ενισχύσουμε τους ανέργους και τους πλέον οικονομικά αδύναμους με ένα εφ΄άπαξ βοήθημα μαζί με όλους όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη .
                         Τα βασικά κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και περιουσιακά , πέρα από την κατοικία που εξυπηρετεί τις ανάγκες στέγασης της οικογένειας .

                         B. H Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα διασφαλιστεί για όλους
                         1. Στην ασφάλιση του ΙΚΑ
                         • Οι άνεργοι έως 29 ετών έχουν ασφάλιση με μόνη προϋπόθεση την εγγραφή στον ΟΑΕΔ για ένα συνεχές δίμηνο
                         Με τις διατάξεις που ψηφίσαμε τις προηγούμενες μέρες και εντάχθηκαν στο νόμο 4242/14:
                         • Μακροχρόνιοι άνεργοι : 29 ετών και άνω έχουν ασφάλιση μέχρι 28/2/2015
                         • Για τους εργαζόμενους αρκεί η συμπλήρωση 50 ενσήμων (αντί 100 ) την προηγούμενη χρονιά

                         2. Ασφαλιση ΟΑΕΕ
                         Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ηλικίας 30-65 που διακόπτουν την άσκηση επαγγέλματος καλύπτονται ασφαλιστικά για δύο (2) χρόνια από τη διακοπή Ιατροφαρμακευτική Κάλυψη έχουν και όλοι όσοι εντάσσονται στο επίδομα Ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών.
                         3. Βιβλιάριο Ανασφάλιστων και Οικονομικά Αδύναμων

                         Όσοι δεν καλύπτονται από τις διατάξεις που ισχύουν για τα ασφαλιστικά ταμεία και είναι οικονομικά αδύναμοι μπορούν να εκδώσουν από το Δήμο Βιβλιάριο ανασφάλιστου και οικονομικά αδύναμου.
                         Αυτό ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που έχουν διακόψει την δραστηριότητα είτε έχουν προβεί σε δήλωση αδράνειας αλλά έχουν χάσει την ασφαλιστική ικανότητα λόγο χρεών στον ΟΑΕΕ.
                         Ακόμη όμως και σε περίπτωση που δεν έχουν διακόψει ή δεν έχουν προβεί σε δήλωση αδράνειας εκδίδεται γι αυτούς βιβλιάριο ανασφάλιστου στις περιπτώσεις κινδύνου για την ζωή τους , Χρόνιες παθήσεις, Ανίατες, Δυσίατες ασθένειες, εγκυμοσύνη κ.λ.π.
                         Σε κάθε περίπτωση μπορούμε σήμερα να διαβεβαιώσουμε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την πλήρη διασφάλισή της Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης όλων.
                         H Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ένα συλλογικό κοινωνικό μέρισμα, αφορά όλους τους οικονομικά αδύναμους και θα επιτευχθεί με την εξασφάλιση της επιπλέον απαιτούμενης δαπάνης από το πλεόνασμα.

                         Κύκλωμα εξαπάτησης αξιολόγησης επιχειρήσεων

                          Κύκλωμα διαφθοράς είχαν στήσει υπάλληλοι στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και για 7 χρόνια μετέτρεπαν τους υποψήφιους επενδυτές σε έρμαια των προθέσεων τους, αφού τους ανάγκαζαν να τους δώσουν χρήματα, προκειμένου να δώσουν οι επιτήδειοι το πράσινο φως για τις επιχορηγήσεις που δικαιούνταν.

                          Τη δράση του κυκλώματος εντόπισε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής και όπως αναφέρεται στο πόρισμά μεικτού κλιμακίου ελεγκτών που δημοσιεύει το «Έθνος», αποκαλύπτεται μία σειρά παράτυπων διαδικασιών μέσω των οποίων, μια μικρή ομάδα υπαλλήλων εκμεταλλεύονταν υποψήφιους επενδυτές.

                          Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2012 τέσσερις υπάλληλοι της συγκεκριμένης Διεύθυνσης είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται από υποψήφιους επενδυτές, προκειμένου να προωθήσουν μία κοινοτική επιδότηση που εκκρεμούσε από το 2009. Παρότι οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου είχαν κατά καιρούς λάβει αυστηρά μέτρα, απομακρύνοντας προσωπικό από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η πάταξη του κυκλώματος αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση.

                          Το πόρισμα είναι απόρροια εκείνων των συλλήψεων, με αφορμή τις οποίες, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής είχε διατάξει έρευνα. Ακολούθησε έλεγχος από πέντε επιθεωρητές, οι οποίοι εξέτασαν τις διαδικασίες με τις οποίες δίνονταν επιχορηγήσεις ύψους 500.000 έως και 30 εκατ. ευρώ την επταετία 2005 - 2012.

                          Τα τέσσερα στοιχεία που αναφέρει τι έδειξε το πόρισμα

                          1.Συστηματική καταστρατήγηση των προθεσμιών έγκρισης που προέβλεπε ο νόμος. Αντί για τέσσερις μήνες που θα έπρεπε να μεσολαβήσουν από την κατάθεση της αίτησης μέχρι και την απόφαση υπαγωγής στο επενδυτικό πρόγραμμα, στις περισσότερες περιπτώσεις οι αποφάσεις λαμβάνονταν ακόμα και ύστερα από 2,5 χρόνια. Από το σύνολο 3.478 προγραμμάτων μόνο το 22% ολοκληρωνόταν το πρώτο εξάμηνο και το υπόλοιπο 88% ολοκλήρωνε τη διαδικασία από 6 έως και 54 μήνες. Οπως καταγράφουν οι επιθεωρητές, η απόκλιση στους χρόνους είχε γίνει μόνιμη κατάσταση και δεν αποδίδεται σε φόρτο εργασίας, ενώ γίνονταν δεκτές αιτήσεις χωρίς να έχουν όλα τα δικαιολογητικά.

                          2. Μη τήρηση της σειράς προτεραιότητας των αιτήσεων που οδηγούνταν στις γνωμοδοτικές επιτροπές για τη λήψη της επιχορήγησης, γεγονός που καταδεικνύει επιλεκτική προώθηση ποιων προτάσεων θα εγκρίνονταν και ποιων όχι.

                          3. Το 50% των υπό εξέταση επενδυτικών προγραμμάτων είχε αναλάβει -και μάλιστα υπό τη διπλή ιδιότητα ελεγκτή και αξιολογητή- ένας κλειστός πυρήνας 30-40 υπαλλήλων, τη στιγμή που στη συγκεκριμένη Διεύθυνση του ΥΠΑΝ απασχολούνταν 322 υπάλληλοι. Η μεγάλη πλειονότητα των αξιολογητών ήλεγχε από ένα έως και 50 προγράμματα, ενώ οι «εκλεκτοί» είχαν αναλάβει πάνω από 100 προγράμματα ο καθένας.

                          4. Οι έλεγχοι των ιδίων κεφαλαίων των επενδυτών, όπως και της νομιμότητας των εγγυητικών επιστολών, ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι, ενώ μετά την έγκριση των προγραμμάτων οι έλεγχοι υλοποίησης των δράσεων περιορίζονταν ακόμα και σε επιχειρήσεις όπου η χρηματοδότηση τους συνδεόταν άμεσα με τη δημιουργία και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

                          Πηγή: iefimerida.gr

                          Απόλυση και επιστροφή μισθών όσοι προσλήφθηκαν με πλαστά χαρτιά

                           Άμεση ανάκληση του διορισμού, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε άλλη πειθαρχική διαδικασία, αλλά και απαίτηση επιστροφής των μισθών που έχουν λάβει, περιμένει όσους υπαλλήλους εντοπιστούν να έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή άλλες παράτυπες διαδικασίες.

                           Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνονται διευκρινίσεις για τη διενέργεια των ελέγχων. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως τίτλοι σπουδών, πτυχία ξένων γλωσσών, αλλά και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο χρησιμοποιήθηκε για να καταλάβει κάποιος υπάλληλος μια δημόσια θέση, θα βρεθούν στο στόχαστρο των ελέγχων αυτών, οι οποίοι βάσει της εγκυκλίου του κ. Μητσοτάκη, θα πρέπει να ολοκληρωθούν με διαδικασίες εξπρές και συγκεκριμένα εντός μηνός.

                           Ο Σάββας ξηρός απειλεί : το καζάνι που βράζει θα σκάσει

                            Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η έκδοση του βιβλίου του Σάββα Ξηρού για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

                            Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του έγκλειστου καταδικασμένου με τίτλο «Πολιτική ευθύνη», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κονιδάρη και αποτελείται ουσιαστικά από τέσσερις συνεντεύξεις του βαρυποινίτη κρατουμένου
                            Ο «Μιχάλης» της 17Ν παραδέχεται ότι συμμετείχε στις περισσότερες ενέργειες της οργάνωσης, η οποία εξασφάλιζε τα έσοδά της από ληστείες, σκιαγραφεί τη δομή και τον τρόπο δράσης και εξηγεί για ποιο λόγο τα μέλη της δεν ήθελαν τη συμμετοχή γυναικών στην οργάνωση.

                            «Όχι, δεν υπήρχαν γυναίκες στην οργάνωση, για πολλούς λόγους. Καταρχήν, η ψυχοσύνθεση της γυναίκας είναι διαφορετική από του άντρα. Δεν εννοώ σε θέματα ισότητας. Μιλάω για διαφορετικότητα. Για παράδειγμα, οι γυναίκες σε πάρα πολλά θέματα έχουν ευαισθησίες οι οποίες αν ξεπεραστούν, επειδή εκ φύσεως λειτουργούν περισσότερο με την καρδιά και λιγότερο ορθολογικά, γίνονται παράτολμες και έτσι εκτίθενται πιο εύκολα και πιο συχνά στον κίνδυνο. Από την άλλη είναι απόλυτες και ανυπόμονες, ενώ σε αυτές τις καταστάσεις μεγαλύτερη σημασία έχει να ξέρεις πότε πρέπει να περιμένεις παρά πότε πρέπει να δράσεις, και αυτό είναι το πιο δύσκολο» αναφέρει ο Σάββας Ξηρός.

                            Ο φυλακισμένος τρομοκράτης προειδοποιεί στη συνέχεια, για επικείμενη κοινωνική αναταραχή. «Το καζάνι βράζει και με την πρώτη αφορμή θα εκραγεί, όταν η ανεργία και η υπερχρέωση θα αναζητήσουν αδιέξοδο. Και η έκρηξη θα είναι ανεξέλεγκτη, γιατί κανείς από τους υπάρχοντες μηχανισμούς, φορείς, οργανώσεις, συνδικάτα, κινήματα, πολιτικούς σχηματισμούς δεν ανέκοψε το παραμικρό τα τελευταία χρόνια της κατεδάφισης, δήλωνε ότι ούτε και στο μέλλον θα παίξει κάποιο ρόλο».

                            Πηγή: Espresso

                            500 ευρώ στις οικογένειες που ειναι στο όριο της φτώχειας

                             Το μίνιμουμ του επιδόματος που θα δοθεί σε 940.000 οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας θα κυμαίνεται κοντά στα 500 ευρώ, δηλαδή περίπου τα ίδια χρήματα που θα λάβουν 65.000 ένστολοι από το «μέρισμα» των 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών.

                             Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι το επίδομα αυτό θα είναι τουλάχιστον 500 ευρώ, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ. Μάλιστα, το ποσό αυτό θα διαφοροποιείται ανάλογα και με τον αριθμό των τέκνων.

                             Στην κυβέρνηση επικρατούν αυτή τη στιγμή δύο απόψεις, καθώς το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να αυξηθεί το κονδύλι των 500 εκατ. ευρώ για να λάβουν περισσότεροι περισσότερα, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορούν να υπόσχονται περισσότερα χρήματα που ίσως δεν θα υπάρχουν. Επίσης διατυπώνονται σκέψεις να μειωθεί το ανώτατο όριο εισοδήματος ίσως κάτω και από 7.000 ευρώ για να αυξηθεί το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι.

                             Σε επόμενες συσκέψεις που θα συνεχίζονται μέχρι και την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί το ακριβές ύψους εισοδήματος που θα οριστεί, αλλά και το όριο του ύψους της ακίνητης περιουσίας βάσει των δηλώσεων ΦΑΠ του 2013.

                             Στους 22 βαθμούς ο υδράργυρος μικρό καλοκαιράκι

                              Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και την Παρασκευή, με τον υδράργυρο να αγγίζει σε πολλές περιοχές τους 22 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βαθμιαία θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

                              Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

                              Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

                              Αναλυτική πρόγνωση

                              Μακεδονία, Θράκη

                              Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία.

                              Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

                              Θερμοκρασία: από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

                              Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

                              Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

                              Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

                              Θερμοκρασία: από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

                              Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

                              Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα νοτιά.

                              Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

                              Θερμοκρασία: από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

                              Κυκλάδες, Κρήτη

                              Γενικά αίθριος.

                              Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

                              Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

                              Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

                              Γενικά αίθριος.

                              Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

                              Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

                              Εξαπατούσε ανέργους για δήθεν εργασία στο εξωτερικό

                               Αυτή τη φορά συνελήφθη ένας 57χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, εξαπάτησε συνολικά πέντε άτομα και αποπειράθηκε να εξαπατήσει ένα ακόμη.

                               Ο συλληφθείς φέρεται να «αλίευε» τα θύματά του μέσω αγγελιών σε εφημερίδες. Οι δουλειές που έταζε αφορούσαν εστιατόρια στο εξωτερικό και τη φροντίδα ηλικιωμένων στην Ελλάδα. Η λεία του φθάνει τα 750 ευρώ.

                               Σπάει κάθε ρεκόρ στα φθηνά εισητήρια η Ryanair

                                Σπεύστε να προλάβετε.... η ιρλανδική εταιρία Ryanair ξεκινώντας πτήσεις από τη νέα της βάση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις για πτήσεις της εταιρείας στην τιμή των 9.99 ευρώ (μαζί με τους φόρους) προς τους εξής προορισμούς:

                                Χανιά
                                Λονδίνο
                                Μιλάνο
                                Πάφο
                                Ρόδο
                                και Θεσσαλονίκη
                                Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Raynair Μαίκλ Ο'Λίρι, μέχρι τα μεσάνυχτα της επόμενης Δευτέρας 24 Μαρτίου, όσοι επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις για πτήσεις της εταιρείας στην τιμή των 9.99 ευρώ. Συνολικά, σε αυτή την τιμή θα διατεθούν 100.000 εισιτήρια. Η εταιρεία για αρχή, θα πραγματοποιεί 150 πτήσεις την εβδομάδα από την Αθήνα και συγκεκριμένα καθημερινά, 10 πτήσεις για Θεσσαλονίκη, τέσσερις πτήσεις προς τα Χανιά και δύο πτήσεις για Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο και Ρόδο

                                Ωστόσο ο κ. Ο'Λίρι, ανακοίνωσε πως τον Νοέμβριο του 2014 θα ανακοινωθούν και νέες πτήσεις από τη χώρα μας προς νέους προορισμούς στο εσωτερικό, καθώς ήδη βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Τόνισε, μάλιστα, ότι το 2018 στοχεύει να είναι η «Νούμερο 1» εταιρεία στην Ελλάδα. «Τα έξι νέα μας δρομολογια από Αθήνα θα παρέχουν στους Έλληνες καταναλωτές και επισκέπτες μια εναλλακτική σε σχέση με τις υψηλές τιμές εισιτηρίων της Aegean/Olympic, ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνουν τις χαμηλές τιμές εισιτηρίων της Ryanair» τόνισε χαρακτηριστικά.

                                Δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ

                                 Συνεχίζεται η 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης για απολύσεις υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

                                 Για τις 13:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 15:00 οργανώνεται συγκέντρωση – συναυλία έξω από τη Βουλή, με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά – όχι στις απολύσεις»
                                 Στην απεργία συμμετέχουν η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ αλλά και γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν και σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

                                 Στο ψήφισμα της χθεσινής απεργιακής της συγκέντρωσης η ΑΔΕΔΥ ζητεί να μην απολυθούν όσοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και να όλες καταργηθούν όλες οι ρυθμίσεις που προβλέπουν διαθεσιμότητες και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

                                 Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και για αύριο Παρασκευή.

                                 Στην ακαδημία πλάτωνος το νέο μεγάλο έργο που συγκεντρώνει πολλά μαζί αγορά, εμπόριο και πολιτισμός

                                  Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την πόλη της Αθήνας , που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας και να ζωντανέψει μία από τις υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος. Πρόκειται για τον πολυχώρο εμπορίου και ψυχαγωγίας Academy Gardens, που θα κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο περίπου 55.000 τμ, και συγκεκριμένα στο οικόπεδο της πρώην Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη.

                                  Επένδυση 300 εκ. ευρώ για τη δημιουργία πολυχώρου με ποικίλες χρήσεις

                                  Το Academy Gardens είναι μια επένδυση αστικής ανάπλασης, που θα αποτελεί στην ουσία μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις, που έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Συνολικά, για την ανάπτυξη του ακινήτου υπολογίζονται να επενδυθούν περισσότερα από €300 εκατ., ενώ το έργο θα συμβάλλει καθοριστικά στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος, ενισχύοντας παράλληλα την εμπορική της δραστηριότητα. Καταστήματα, εστιατόρια, κινηματογραφικές αίθουσες και ένα αμφιθέατρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναμένεται να προσφέρουν στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τις αγορές και την ψυχαγωγία του.

                                  Οι αγορές και η ψυχαγωγία συναντούν τον πολιτισμό

                                  Παράλληλα, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και μουσειακούς χώρους, το έργο θα ενσωματώνει και μια νέα πολιτιστική διάσταση για πολυχώρους αυτού του τύπου, αναδεικνύοντας επιπλέον την αρχαιολογική σημασία της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος και του αρχαιολογικού πάρκου που βρίσκεται εκεί. Εκτιμάται ότι η λειτουργία του Academy Gardens θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας και στην τοποθέτησή της στον τουριστικό χάρτη της πόλης. Εξάλλου, το έργο περιλαμβάνεται στο "Re-Launching Athens", το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την ολική ανάπλαση της Αθήνας με ορίζοντα το 2020.

                                  5.000 νέες θέσεις εργασίας

                                  Με τους δείκτες της ανεργίας να καλπάζουν στην Αθήνα, είναι σημαντικό ότι θα δημιουργηθεί σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας, τόσο στη φάση της εκτέλεσης, όσο και στο στάδιο της λειτουργίας και ανάπτυξης του ακινήτου. Μάλιστα, μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξε ότι θα προκύψουν περίπου 5.000 νέες θέσεις από όλες τις φάσεις του έργου συνολικά, ενώ η συνολική συμβολή του έργου στο ΑΕΠ υπολογίζεται στα €77 εκατ.

                                  Η περιοχή σήμερα – 81% των κατοίκων υπέρ της αξιοποίησης

                                  Η περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος αποτελεί μία από τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, έχοντας σοβαρά ελλείμματα ασφάλειας, περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κτίρια που βρίσκονται γύρω από το οικόπεδο του Academy Gardens είναι εγκαταλελειμμένα και ουσιαστικά ετοιμόρροπα, ενώ κατά καιρούς μένουν παράνομα εκεί καταληψίες, οι οποίοι είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε κινδύνους ατυχημάτων.

                                  Η επένδυση, εκτός από το γεγονός ότι θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, θα την καταστήσει επιπλέον πιο βιώσιμη και ανθρώπινη για τους ίδιους της τους κατοίκους, επανεντάσσοντάς την στον πολιτιστικό και τουριστικό χάρτη της πόλης. Τα σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία φαίνεται να τα αντιλαμβάνονται και οι κάτοικοι, οι οποίοι βάσει έρευνας τάσσονται υπέρ του έργου σε ποσοστό 81%.

                                  Eric Kuhne, ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας του έργου

                                  Αρχιτέκτονας του έργου είναι ο διάσημος Eric Kuhne, o ο οποίος είναι δημιουργός σημαντικών έργων, όπως το Bluewater Shopping Centre στο Κεντ της Αγγλίας, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης, ενώ έχει σχεδιάσει το master plan της «Πόλης του Μεταξιού», μιας νέας συνοικίας του Κουβέιτ, έκτασης 15,3 χιλιάδων στρεμμάτων. Σχεδιαστική φιλοσοφία του Kuhne είναι το «πάντρεμα» της αρχιτεκτονικής με τον πολιτισμό, το πράσινο, το αστικό και το βιομηχανικό σχέδιο. Μάλιστα για τον ίδιο, το Academy Gardens αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία να προσφέρει στην Αθήνα έναν προορισμό πρωτοποριακό, που θα συμβαδίζει όμως με την πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά.

                                  Πηγή: iefimerida.gr

                                  Τέλος τα χάρτινα εισητήρια στα μέσα μεταφοράς

                                   Το Σύστημα Αυτόματης Συλλογής Κομίστρου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, αξίας 77 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – LG CNS.

                                   Το αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου θα εξυπηρετεί το σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό και προαστιακό σιδηρόδρομο). Στους σταθμούς του Μετρό, στις αποβάθρες θα εγκατασταθούν μπάρες που θα ανοίγουν μόνο εφόσον οι πολίτες επικυρώνουν την ηλεκτρονική κάρτα που θα έχουν στη κατοχή τους.

                                   Στα λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ θα τοποθετηθούν ελεγχόμενες πύλες που ονομάζονται τουρνικέ. Είναι εκείνο το σύστημα με τις περιστρεφόμενες σιδερένιες μπάρες. Με το πέρασμα της κάρτας πάνω στο μηχάνημα θα επιτρέπεται η είσοδος στο σύστημα συγκοινωνιών για την μετακίνηση του επιβάτη.

                                   Οι κάρτες θα επικοινωνούν με ένα ασύρματο πρωτόκολλο με τα επικυρωτικά μηχανήματα που θα βρίσκονται μέσα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και στις πύλες εισόδου – εξόδου του μετρό. Με βάση το σχεδιασμό, θα υποστηρίζονται δύο τύποι ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η επικύρωση των οποίων θα γίνεται εξ αποστάσεως, χωρίς ο επιβάτης να χρειάζεται να εισαγάγει την κάρτα του στο μηχάνημα.

                                   Ο πρώτος τύπος θα αντικαταστήσει τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και ο δεύτερος τις δεσμίδες εισιτηρίων. Θα υπάρξει όμως ένα μεταβατικό στάδιο κάποιων μηνών μέχρι να εκπαιδευτεί ο κόσμος, όπου θα λειτουργεί και το συμβατικό σύστημα.

                                   Η επικύρωση των καρτών θα είναι υποχρεωτική σε κάθε επιβίβαση και στα σιδηροδρομικά μέσα (μετρό, Προαστιακός), αλλά και κατά την έξοδο του επιβάτη.

                                   Κοντά στους 23 βαθμούς ο καιρός και σήμερα Πέμπτη

                                    Παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη, ενώ η θερμοκρασία στα ανατολικά θα σημειώσει μικρή πτώση. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι άνεμοι εντάσεως 5 με 6 μποφόρ θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο.

                                    Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

                                    Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

                                    Αναλυτική πρόγνωση

                                    Μακεδονία, Θράκη

                                    Γενικά αίθριος.

                                    Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση

                                    Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

                                    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

                                    Γενικά αίθριος. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες

                                    Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

                                    Θερμοκρασία: από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

                                    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

                                    Γενικά αίθριος.

                                    Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια

                                    Θερμοκρασία: από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου

                                    Κυκλάδες, Κρήτη

                                    Γενικά αίθριος. από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη

                                    Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση

                                    Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου

                                    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

                                    Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια νωρίς το πρωί

                                    άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

                                    θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

                                    Για τα ραντεβού στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

                                     Πρόσβαση στις διαθέσιμες επισκέψεις όλων των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ μπορούν να έχουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι, μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, www.eoryy.gov.gr.

                                     Μέσω τις ιστοσελίδας παρέχεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να βλέπουν τη διαθεσιμότητα σε επισκέψεις των ιατρών και να αναζητήσουν γιατρό στην περιοχή που θέλουν και στην ειδικότητα που επιθυμούν. Επίσης, οι ασφαλισμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν έναν συγκεκριμένο ιατρό, με βάση το ονοματεπώνυμο του, και να διαπιστώσουν εάν έχει συμπληρώσει τις 400 επισκέψεις.

                                     Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ καλεί για τους συμβεβλημένους ιατρούς να συνεργαστούν και να δηλώνουν τις προγραμματισμένες επισκέψεις τους, προκειμένου να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι για το που μπορούν να βρουν ιατρό.

                                     Απέσυραν τη ρύθμιση για την απέλαση των μεταναστών

                                      Στην απόσυρση νομοτεχνικής βελτίωσης που προέβλεπε απέλαση μεταναστών σε περίπτωση που είχαν προβεί σε ψευδή καταγγελία, προχώρησε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά την έναρξη της συζήτησης επί των άρθρων, του μεταναστευτικού κώδικα.

                                      Η ρύθμιση είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την εισηγήτρια του κόμματος Βασιλική Κατριβάνου να την χαρακτηρίζει» ρατσιστική τρομοκρατική και επικίνδυνη».

                                      Ειδικότερα, η διάταξη όριζε ότι «εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα».

                                      893 ασφαλισμένοι δεν συμπλήρωσαν το ΑΜΚΑ και τους έκοψαν τη σύνταξη

                                       Η μη απόδοση ΑΜΚΑ συνεπάγεται την αναστολή καταβολής της σύνταξης, η οποία και θα επαναχορηγηθεί άμεσα με την προσκόμιση στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του στοιχείου» ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, αναφορικά με τις μη αποδοθείσες συντάξεις σε συνταξιούχους του Δημοσίου που αρνούνται να καταγραφούν με ΑΜΚΑ λόγω θρησκευτικής συνείδησης.

                                       Με το έγγραφο γίνονται γνωστά δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι ο αριθμός των συνταξιούχων του Δημοσίου, των οποίων η σύνταξη ανεστάλη λόγω μη προσκόμισης ΑΜΚΑ, ανέρχεται σε 893, σύμφωνα με στοιχεία του Φεβρουαρίου του 2014.

                                       Ωστόσο, είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς τους συνταξιούχους δεν προσκόμισαν ΑΜΚΑ λόγω της άρνησης απόδοσής του, επειδή θεωρούν ότι παραβιάζεται η θρησκευτική τους συνείδηση.

                                       Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι σήμερα το Δημόσιο συνταξιοδοτεί 5.453 ιερείς και όπως μάλιστα σπεύδει να επισημάνει ο κ. Σταϊκούρας, όλοι συνταξιοδοτούνται χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν έχουν διατυπώσει καμία επιφύλαξη για τη μη απόδοση του αριθμού αυτού.

                                       «Η εξαίρεση οποιασδήποτε κατηγορίας συνταξιούχων από τον ΑΜΚΑ θα δημιουργούσε ρωγμή σε όλο το σύστημα άμεσης ηλεκτρονικής ενημέρωσης των ασφαλιστικών ταμείων και θα προκαλούσε ανισότητα μεταξύ των συνταξιούχων όλης της χώρας, καταστρατηγώντας τη συνταγματική αρχή της ισότητας, σύμφωνα με την οποία όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

                                       Θυμίζει, δε, ότι η χορήγηση ΑΜΚΑ σε όλους τους συνταξιούχους των ασφαλιστικών ταμείων, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου αυτοί οι φορείς να έχουν πλήρη εικόνα των συνταξιούχων τους και να είναι δυνατή, σε συνεργασία με τις οικείες υπηρεσίες, η παρακολούθηση, ανά πάσα στιγμή, της προσωπικής κατάστασής τους (θάνατος, γάμος, ενηλικίωση τέκνων, εργασία, σύνταξη από άλλο φορέα κλπ), ώστε να επέρχονται άμεσα οι αναγκαίες μεταβολές στα αρχεία των συνταξιοδοτικών φορέων.

                                       Όμως, τι συμβαίνει με τις συντάξεις των συνταξιούχων του Δημοσίου που αρνούνται να καταγραφούν σε ΑΜΚΑ;

                                       Όπως σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας, τα ποσά παραμένουν στον ΚΑΕ 0600 του κρατικού προϋπολογισμού.

                                       Άτυχος τυχερός - Κέρδισε δύο φορές το λαχείο αλλά σκοτώθηκε σε τροχαίο

                                        Σαραντάχρονος κάτοικος της Καρδίτσας σκοτώθηκε σε τροχαίο τη Δευτέρα.

                                        Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ο 40χρονος αγρότης από το Πεδινό Καρδίτσας ήταν τυχερός στη ζωή του αφού κέρδισε δύο φορές το λαϊκό λαχείο.

                                        Τη μία φορά τα κέρδη του ήταν 550.000 ευρώ και την άλλη 1.260.000 ευρώ.

                                        Δυστυχώς όμως η τύχη δεν στάθηκε στο πλευρό του το πρωί της Δευτέρας όταν και την χρειάστηκε.

                                        Το ατύχημα έγινε στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας-Προαστίου όταν το αυτοκίνητο του ανατράπηκε κόβοντας το νήμα της ζωής του.

                                        Το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες όλες οι προϋποθεσεις

                                         Από σήμερα Τρίτη και έως τις 16 Μαΐου μπορούν οι νέοι από 18 έως 40 ετών να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ωφεληθούν περί τα 8.500 άτομα.

                                         Στόχος είναι η εγκατάσταση νέων γεωργών μέσω της παροχής κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεών τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου.

                                         Οι πιστώσεις ανά Περιφέρεια για την παροχή των οικονομικών ενισχύσεων διαμορφώνεται ως εξής :

                                         Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 12.600.000 ευρώ
                                         Κεντρικής Μακεδονίας 32.400.000 ευρώ
                                         Δυτικής Μακεδονίας 6.300.000 ευρώ
                                         Θεσσαλίας 13.600.000 ευρώ
                                         Ηπείρου 5.100.000 ευρώ
                                         Ιονίων Νήσων 1.400.000 ευρώ
                                         Δυτικής Ελλάδος 15.500.000 ευρώ
                                         Στερεάς Ελλάδος 5.900.000 ευρώ
                                         Πελοποννήσου 14.700.000 ευρώ
                                         Αττικής 700.000 ευρώ
                                         Βορείου Αιγαίου 7.400.000 ευρώ
                                         Νοτίου Αιγαίου 1.600.000 ευρώ
                                         Κρήτης 22.800.000 ευρώ.
                                         Στις περιπτώσεις που το όριο των πιστώσεων, το οποίο έχει κατανεμηθεί σε μία Περιφέρεια δεν είναι δυνατό να καλυφθεί από τα ποσά που απαιτούνται για την ένταξη υποψηφίων νέων γεωργών, είναι δυνατή η μεταφορά τού πλεονάζοντος ποσού σε άλλες Περιφέρειες με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη.

                                         Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης.

                                         Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται είναι να από 18 έως 40 ετών, να είναι μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος Ορεινής ή μειονεκτικής Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας και Οικισμού, Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας κανονικής περιοχής με πραγματικό πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους.

                                         Tweets by @vagelisgiakoumi
                                         Facebook Slider

                                         Login or Register

                                         Facebook user?

                                         You can use your Facebook account to sign into our site.

                                         fb iconLog in with Facebook

                                         LOG IN

                                         Register

                                         User Registration
                                         or Cancel