Η ΕΥΔΑΠ κοντά στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς
- font size decrease font size increase font size

Η ΕΥΔΑΠανταποκρινόμενη άμεσα στηναπόφασητης Κυβέρνησης για τη στήριξη των σεισμοπλήκτων κατοίκων της Κεφαλλονιάς, έχειήδη αποστείλει από σήμερα το πρωί τέσσερις (4)Κινητές Αυτόνομες Μονάδες Κρούσης και μία (1)Κινητή Μονάδα Συντονισμού, επεμβαίνοντας δραστικά στο πρόβλημα υδροδότησης του νησιού.
Οι μονάδες αυτές είναι επανδρωμένες από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνικούς και εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένουσε περιπτώσεις κρίσεωννα επεμβαίνουν άμεσα, αποτελεσματικά και με πλήρη αυτονομία.
Η αξιολόγηση και ο γενικότερος συντονισμός αποκατάστασης των βλαβών όπως και της λειτουργίας του υδροδοτικού συστήματος γίνεται ήδη από ομάδα μηχανικών, ειδικών σε διαχείριση κρίσεων, σε απόλυτη συνεργασία με τιςτοπικέςαρχές. Στο νησί θα βρίσκεται επίσης από αύριο το πρωί, βυτιοφόρο αποφράξεων και ανακύκλωσης με ρομποτικό εξοπλισμό και κάμερα, ώστε να ελεγχθεί και η κατάσταση του δικτύου αποχέτευσης.
Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει από σήμερα το πρωί μετρήσεις και λεπτομερείς αποτυπώσεις όλων των δικτύων του νησιού,σε σύγχρονα γεωγραφικάσυστήματα πληροφοριών (GIS), με στόχο την αποτελεσματική αποκατάσταση των βλαβών στο συνολικό υδροδοτικό και αποχετευτικό σύστημα.
Σημειώνεται ότι τα συνεργεία θα λειτουργούν αδιάλειπτα με βάρδιες επί 24ώρου βάσεως μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης των κατοίκων της Κεφαλλονιάς.