Δεν πείθονται οι αγρότες απο τα μέτρα της κυβέρνησης

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Δεν πείθονται οι αγρότες απο τα μέτρα της κυβέρνησης

Δεν πείθονται οι αγρότες απο τα μέτρα της κυβέρνησης

Αρνητικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών, από τις επτά βελτιωτικές προτάσεις για τη φορολόγηση των αγροτών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

 

Οι αγρότες απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων και μόνο όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ θα τηρούν αρχείο παραστατικών.

Υπό το νέο σύστημα, όλοι οι αγρότες θα έχουν υποχρέωση υποβολής μίας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ. Ωστόσο, αγρότες που διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (Ομάδων, Συνεταιρισμών και εμπόρων) απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα. Οι Ομάδες και Συνεταιρισμοί που εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αγροτών πραγματοποιούν την εκκαθάριση μία φορά τον χρόνο.

Συγκεντρωτικές καταστάσεις αναφορικά με τα έξοδα θα υποβάλλονται ετησίως.

Παράλληλα, απαλλάσσονται για μια 5ετια από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, ενώ θα υποχρεούνται μόνο μία φορά το χρόνο να υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ και συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών – πελατών.

Απαλλάσσονται επίσης και οι αγρότες που βρίσκονται τρία χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση.

Τέλος, οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος (με τη δήλωση που θα υποβληθεί το 2015) 27,5% αντί 55%.

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel