Επαναξετάζεται το πλαίσιο εισαγωγής ΑμΕΑ στα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Επαναξετάζεται το πλαίσιο εισαγωγής ΑμΕΑ στα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Την επανεξέταση του καθεστώτος εισαγωγής φοιτητών με ειδικές ανάγκες σε ορισμένες σχολές των πανεπιστήμιων και ΤΕΙ της χώρας αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.


Σήμερα δεν ισχύει ενιαίο σύστημα, καθώς σε άλλα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν αποκλείουν φοιτητές με κάποια πάθηση (π.χ. πανεπιστήμια Πάντειο, Πειραιά, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου), ενώ άλλα κλείνουν την πόρτα σε άτομα κάποιες παθήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να επανεξετάσει το θέμα μετά την αποκάλυψη της περίπτωσης του αριστούχου τυφλού μαθητή, ο οποίος δεν μπορεί να εισαχθεί στη σχολή της επιλογής του -Τμήμα Φυσικής - στη Θεσσαλονίκη, λόγω απαγόρευσης από τη σχολή του.
Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν οι συγγενείς του νεαρού στο υπουργείο Παιδείας, ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αποφάσισε να επανεξετάσει το ζήτημα.

Στόχος του υπουργείου είναι να θεσπιστούν ενιαία κριτήρια βάσει των οποίων θα αποφασίζεται αν ένας υποψήφιος με ειδικές ανάγκες μπορεί ή όχι να φοιτήσει σε μια συγκεκριμένη σχολή σύμφωνα με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω επιλογή του, και όχι αυτό να αποφασίζεται από την κάθε σχολή ξεχωριστά όπως συμβαίνει σήμερα.

More in this category: « 26 νεκροί απο τη γρίπη Συλλήψεις σε γιάφκα απο την αντιτρομοκρατική »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel