Η Ζέτα Μακρή στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Η Ζέτα Μακρή στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς

Σήμερα, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00, υπό την προεδρία της Υφυπουργού Υγείας κας Ζέττας Μακρή, του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Δρ. Πάνου Ευσταθίου και του Γενικού Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κ. Θεόδωρου Παπαδημητρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, κυρίως για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατόπιν και για τις ανάγκες της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πληγέντων, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας από την εκπρόσωπο του συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, κα Βασιλική Μπουκουβάλα και τον Διευθυντή της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», αναπληρωτή καθηγητή κ. Γεράσιμο Κολαϊτη (12:30 μ.μ. στο Γεν. Νοσοκομείο Αργοστολίου και 14:30 στο Γεν. Νοσοκομείο Ληξουρίου «Ματζαβινάτειο»).

Το επόμενο διάστημα έχει προγραματιστεί να υλοποιηθεί στο νησί, πλέγμα δράσεων που θα αφορά στην ατομική και ψυχολογική υποστήριξη του πληθυσμού που διαμένει στα πλοία και στους καταυλισμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στον παιδικό πληθυσμό.

Η κα. Μακρή τόνισε τη σημασία της Γραμμής 1135, η οποία εδώ και μία ακριβώς εβδομάδα με εντολή του Πρωθυπουργού «βρίσκεται» κοντά στους πληγέντες και τους ενημερώνει άμεσα και έγκυρα. Από την επικοινωνία του 1135 με τους πληγέντες και τους πολίτες της Κεφαλονιάς, φαίνεται πως δεν έχουμε σοβαρά θέματα σχετικά με την τήρηση κανόνων υγιεινής, ούτε και κάποιο σοβαρό θέμα υγείας.

Παρ'όλ'αυτά απεφασίσθη να δώσουμε τη δυνατότητα σε νοικοκυριά που έχουν ανήμπορους συμπολίτες μας να τηλεφωνούν στο 1135 και να στέλνουμε τη κινητή μονάδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., που βρίσκεται από τις πρώτες ημέρες στο νησί, κοντά τους εκεί όπου διαμένουν ακόμη και εξατομικευμένα ώστε να τους παρέχουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, η Υφυπουργός άκουσε προσεκτικά όλα όσα είχαν να πουν οι εργαζόμενοι αλλά και συνδικαλιστές του νοσοκομείου Σημειώνεται ότι σήμερα, απεστάλη στο νοσοκομείο υγειονομικό υλικό από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Charity σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

More in this category: « Μπλόκα αγροτών στην Αθήνα Δείτε σε βίντεο πως θα ειναι η Αθήνα σε δυο χρόνια »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel