Αρχίζει η καταβολή του εφάπαξ στις ένοπλες δυνάμεις

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Αρχίζει η καταβολή του εφάπαξ στις ένοπλες δυνάμεις

Αρχίζει η καταβολή του εφάπαξ στις ένοπλες δυνάμεις μέσα στους επόμενους 4 μήνες, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχει εξοφληθεί το εφάπαξ στους αστυνομικούς υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, το εφάπαξ θα είναι σημαντικά αυξημένο, αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αναλογιστική εκτίμηση που είχε γίνει από το υπουργείο Εργασίας, το εφάπαξ που χορηγούσε το ΤΕΑΠΑΣΑ είχε μειωθεί κατά περίπου 45-49%. Η μείωση αυτή περιορίζεται πλέον, μεσοσταθμικά, μεταξύ 20% και 25% και αφού προηγήθηκε αφενός αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ταμείου και αφετέρου, ελήφθησαν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως μηνιαία αύξηση των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων (προ του 1993) κατά 45%.

More in this category: « Βαριά πρόστιμα για το κάπνισμα Σπάει η ΔΕΗ στα δυο και πουλιέται σε ιδιώτες »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel