Ο Σάββας ξηρός απειλεί : το καζάνι που βράζει θα σκάσει

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Ο Σάββας ξηρός απειλεί : το καζάνι που βράζει θα σκάσει

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η έκδοση του βιβλίου του Σάββα Ξηρού για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του έγκλειστου καταδικασμένου με τίτλο «Πολιτική ευθύνη», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κονιδάρη και αποτελείται ουσιαστικά από τέσσερις συνεντεύξεις του βαρυποινίτη κρατουμένου
Ο «Μιχάλης» της 17Ν παραδέχεται ότι συμμετείχε στις περισσότερες ενέργειες της οργάνωσης, η οποία εξασφάλιζε τα έσοδά της από ληστείες, σκιαγραφεί τη δομή και τον τρόπο δράσης και εξηγεί για ποιο λόγο τα μέλη της δεν ήθελαν τη συμμετοχή γυναικών στην οργάνωση.

«Όχι, δεν υπήρχαν γυναίκες στην οργάνωση, για πολλούς λόγους. Καταρχήν, η ψυχοσύνθεση της γυναίκας είναι διαφορετική από του άντρα. Δεν εννοώ σε θέματα ισότητας. Μιλάω για διαφορετικότητα. Για παράδειγμα, οι γυναίκες σε πάρα πολλά θέματα έχουν ευαισθησίες οι οποίες αν ξεπεραστούν, επειδή εκ φύσεως λειτουργούν περισσότερο με την καρδιά και λιγότερο ορθολογικά, γίνονται παράτολμες και έτσι εκτίθενται πιο εύκολα και πιο συχνά στον κίνδυνο. Από την άλλη είναι απόλυτες και ανυπόμονες, ενώ σε αυτές τις καταστάσεις μεγαλύτερη σημασία έχει να ξέρεις πότε πρέπει να περιμένεις παρά πότε πρέπει να δράσεις, και αυτό είναι το πιο δύσκολο» αναφέρει ο Σάββας Ξηρός.

Ο φυλακισμένος τρομοκράτης προειδοποιεί στη συνέχεια, για επικείμενη κοινωνική αναταραχή. «Το καζάνι βράζει και με την πρώτη αφορμή θα εκραγεί, όταν η ανεργία και η υπερχρέωση θα αναζητήσουν αδιέξοδο. Και η έκρηξη θα είναι ανεξέλεγκτη, γιατί κανείς από τους υπάρχοντες μηχανισμούς, φορείς, οργανώσεις, συνδικάτα, κινήματα, πολιτικούς σχηματισμούς δεν ανέκοψε το παραμικρό τα τελευταία χρόνια της κατεδάφισης, δήλωνε ότι ούτε και στο μέλλον θα παίξει κάποιο ρόλο».

Πηγή: Espresso

Related items

  • Ο Αλ. Τσίπρας για το πού θα βρει τα χρήματα
  • Ολη η αλήθεια για το τι συνέβη μέσα απο το βιβλίο του Γ. Παπανδρέου
  • Ζήλεψε τον Κουφοντίνα ο Σάββας Ξηρός
  • Σενάριο τρομοκρατίας με το χαμένο αεροσκάφος
  • Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για το βιβλίο του Κουφοντίνα
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel