Αρνούνται να μπούνε στα κελιά τους

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Αρνούνται να μπούνε στα κελιά τους

Αρνούνται να μπουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι στις φυλακές του Κορυδαλλού, της Κέρκυρας και του Δομοκού, ενώ έχουν προχωρήσει και στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

Την ίδια ώρα προειδοποιούν για συλλογική απεργία σε όλα τ α σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και καλούν και τον υπουργό Δικαιοσύνης σε διάλογο για τα προβλήματα και τις αδικίες που αντιμετωπίζουν.

Οι κρατούμενοι αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ') στο Δομοκό.

Στην ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την ελληνική εκδοχή του Γκουαντάναμο. Σε ένα δικαστικό σύστημα που η αρχή της αναλογικότητας έχει κουρελιαστεί και επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, η Ελλάδα διεκδικεί ήδη την πρωτιά στις πολυετείς καθείρξεις και τα ισόβια. Οι άδειες και οι αναστολές είναι το μοναδικό μέτρο που προσπαθεί να ισορροπήσει αυτήν τη νομική εξόντωση.

Τώρα, με κόψιμο των αδειών στην πλειοψηφία των κρατουμένων (καθώς ο καθένας μας μπορεί να θεωρηθεί "επικίνδυνος" και να ονομαστεί κρατούμενος τύπου Γ), το σύστημα δημιουργεί ανθρώπους δίχως ελπίδα. Έτσι, οι φυλακές γίνονται εργοστάσιο αναπαραγωγής του εγκλήματος, καθώς ο κρατούμενος δεν έχει τίποτε να χάσει, γιατί τα έχει χάσει όλα».

Οι φυλακισμένοι μάλιστα υπογραμμίζουν πως ο σωφρονισμός τους, γίνεται μια εκδικητική τιμωρία και με τις συνεχείς εφόδους των ΕΚΑΜ, οι φυλακές γίνονται πεδίο εξάσκησης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, ενώ υποστηρίζουν πως «όλοι οι κρατούμενοι οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε και θα κινητοποιηθούμε ενάντια σε αυτούς που κάνουν τις φυλακές τόπους διαρκούς τιμωρίας και στέρησης της ελπίδας» και καλούν σε διάλογο τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να δει τις φυλακές και τα πραγματικά προβλήματα των φυλακισμένων.

Related items

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel