Τα ειδικά δικαστήρια για τους στρατιωτικούς καταργεί ο Ερντογάν

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Τα ειδικά δικαστήρια για τους στρατιωτικούς καταργεί ο Ερντογάν

Η Τουρκία σχεδιάζει να καταργήσει τα ειδικά δικαστήρια που πρόσφατα δίκασαν και καταδίκασαν εκατοντάδες αξιωματικούς του στρατού με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να καταργήσουμε τα ειδικά δικαστήρια» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στο Ιράν.
 
Πρόσθεσε ότι οι δικαιοδοσίες αυτών των δικαστηρίων θα μεταφερθούν στα υπάρχοντα ανώτατα ποινικά δικαστήρια.«Εάν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν σήμερα 133 ανώτατα ποινικά δικαστήρια και οκτώ ειδικά δικαστήρια [...] θα συνεχίσουμε τη διαδικασία με τα 133 ανώτατα δικαστήρια» δήλωσε, εννοώντας τις δίκες των αξιωματικών.
 
Το Γενικό Επιτελείο του τουρκικού στρατού υπέβαλε πρόσφατα αίτημα αναθεώρησης των δύο δικών για τις υποθέσεις «Βαριοπούλα» και «Εργκενεκόν», οι οποίες κατέληξαν στην καταδίκη εκατοντάδων αξιωματικών, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ήταν «παραποιημένα».
 

Πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

More in this category: « Δείτε ζωντανά όλο όσα συμβαίνουν στη Τουρκία Αστυνομικός πυροβόλησε 17χρονο φυγά σε σχολείο της Χαβάης »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel