Ο Ζακ Ντελόρ εκθέτει Σημίτη για το ευρώ

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Ο Ζακ Ντελόρ εκθέτει Σημίτη για το ευρώ

Ο Ζακ Ντελόρ εκθέτει Σημίτη για το ευρώ

Οι ανοησίες των κυβερνήσεων ευθύνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα, επεσήμανε ο Ζακ Ντελόρ. Και πρόσθεσε πως αν ήταν στο χέρι του θα είχε εισηγηθεί την ένταξη της χώρας στο ευρώ τρία χρόνια αργότερα.

 

Ο «πατέρας της Ευρώπης» όπως χαρακτηρίστηκε για το όραμά του για την Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε πως δεν μετανιώνει για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αν και διαφωνεί με το χρόνο που αυτό έγινε. «Η Ελλάδα θα έπρεπε να αρχίσει να ενισχύει την οικονομική της παρουσία σε όρους ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να μπορέσει να προβάλει αντίσταση στον έντονο ανταγωνισμό εντός της Ευρωζώνης», είπε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» εξηγώντας γιατί θα εισηγούνταν την ένταξη 2-3 χρόνια αργότερα.

Σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση της Ελλάδας, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε πως «όταν η κυβέρνηση μιας χώρας επιτρέπει ή προβαίνει σε ανοησίες, δυστυχώς αυτό συνεπάγεται κάποιο τίμημα, το οποίο τελικά το πληρώνει ο λαός. Διαφορετικά, θα πρέπει να πιστέψουμε στα θαύματα».

Τέλος, αναφερόμενος στην ανάκαμψη της Ελλάδας, τόνισε πως έχει την εντύπωση ότι το χειρότερο αποφεύχθη, πρόσθεσε όμως «ας μην προδιαγράφουμε το μέλλον, όποιος ζήσει θα το δει».

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel