Βατικανό: Απόπειρα επέμβασης στις θέσεις της Εκκλησίας η έκθεση του ΟΗΕ

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Βατικανό: Απόπειρα επέμβασης στις θέσεις της Εκκλησίας η έκθεση του ΟΗΕ

Ο Πάπας Φραγκίσκος Ο Πάπας Φραγκίσκος

Για «απόπειρα επέμβασης» στις θέσεις της Εκκλησίας κάνει λόγο το Βατικανό, σχολιάζοντας, σε ανακοίνωσή του, την έκθεση-κόλαφο του ΟΗΕ σχετικά με τα σκάνδαλα παιδεραστίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάσι, χαρακτήρισε την έκθεση «διαστρεβλωμένη», «άδικη» και «ιδεολογικά προκατειλημμένη».

Ανέφερε μάλιστα ότι μη κυβερνητικές οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων πιθανώς να επηρέασαν την Επιτροπή να «επιβάλλει μια ιδεολογική γραμμή» στην έκθεση.

Αναφερόμενος στις αναφορές για τις θέσεις της ομοφυλοφιλίας, των αμβλώσεων και της αντισύλληψης, είπε ότι ο ΟΗΕ δεν μπορεί να ζητά από την Εκκλησία να αλλάξει τις «μη διαπραγματεύσιμες» ηθικές της διδασκαλίες.

Νωρίτερα, το Βατικανό ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η «Αγία Έδρα έλαβε γνώση των τελικών παρατηρήσεων» της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις οποίες θα εξετάσει «με προσοχή».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «απόπειρα επέμβασης στη διδασκαλία της Εκκλησίας όσον αφορά την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την άσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας», αναφερόμενο στις επικρίσεις της Επιτροπής για τις παραδοσιακές θέσεις της Αγίας Έδρας κατά της άμβλωσης και της αντισύλληψης.

«Η Αγία Έδρα επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να υπερασπίζεται και να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών, βάσει των αρχών της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Παιδιών και σύμφωνα με τις ηθικές και θρησκευτικές αξίες που υποδεικνύει το καθολικό δόγμα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού κάλεσε την Τετάρτη το Βατικανό να «απομακρύνει αμέσως» όλους τους κληρικούς που έχει αποδειχθεί ότι ευθύνονται για παιδεραστία ή είναι ύποπτοι για το συγκεκριμένο έγκλημα και να τους παραδώσει στις Αρχές.

Στην έκθεσή της, η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι «η Αγία Έδρα δεν έχει αναγνωρίσει την έκταση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν, δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και για την προστασία των παιδιών και έχει υιοθετήσει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στη συνέχιση της κακοποίησης και στην ατιμωρησία των δραστών».

ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Related items

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel