Η Harley του Πάπα Φραγκίσκου

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Η Harley του Πάπα Φραγκίσκου

Η Harley του Πάπα Φραγκίσκου

Έναντι 210.000 ευρώ πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι για φιλανθρωπικούς σκοπούς μια μηχανή Harley Davidson που ανήκε στον Πάπα Φραγκίσκο, δηλαδή δέκα φορές επάνω από την εκτιμώμενη αξία της.

 

Μάλιστα, η τιμή εκκίνησης ήταν 20.000 ευρώ, αλλά γρήγορα ξέσπασε πόλεμος προσφορών μεταξύ των επίδοξων αγοραστών, που συμμετείχαν στη δημοπρασία μέσω του διαδικτύου και τηλεφωνικά, οι οποίοι ανέβαζαν στα ύψη την τιμή.

Τον καταιγισμό προσφορών έληξε κάποιος μέσω του διαδικτύου, προσφέροντας τα 210.000. «Κάποιος αισθάνεται πολύ γενναιόδωρος», αστειεύτηκε ο δημοπράτης, ανακοινώνοντας ότι τα 210.000 ευρώ αποτελούν νέο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο μηχανής. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.

Η μηχανή Dyna Super Glide Custom του 2013 φέρει την υπογραφή του Πάπα —το όνομα "Francesco"— στη δεξαμενή καυσίμου. Ο ποντίφικας πάντως ούτε την αγόρασε, ούτε την χρησιμοποίησε: του την έκανε δώρο μια ομάδα εραστών των Harley οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του τον περασμένο Ιούνιο, όταν ταξίδεψαν στη Ρώμη για να γιορτάσουν τα 110 χρόνια από τη "γέννηση" της αγαπημένης τους μηχανής. Ένα δερμάτινο τζάκετ που του χάρισαν μαζί με τη μηχανή πουλήθηκε έναντι 50.000 ευρώ.

Τα έσοδα από την πώληση θα πάνε στην καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas η οποία συγκεντρώνει χρήματα για να ανακαινίσει ένα κτίριο που στεγάζει και σιτίζει άστεγους και άπορους κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης.

Related items

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel