Χάνει τη δημοφιλία της η Μέρκελ την κερδίζει σοσιαλδημοκράτης

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Χάνει τη δημοφιλία της η Μέρκελ την κερδίζει σοσιαλδημοκράτης

Χάνει τη δημοφιλία της η Μέρκελ την κερδίζει σοσιαλδημοκράτης

Θεωρείται μια από τις πιο πετυχημένες πολιτικούς στην ιστορία της χώρας, κέρδισε εύκολα σχεδόν όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά, όλα δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά για την Ανγκελα Μέρκελ.

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας έχασε τα πρωτεία της δημοφιλέστερης πολιτικού της χώρας της από τον νέο υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της, τον Σοσιαλδημοκράτη Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, όπως κατέδειξε μια δημοσκόπηση που μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο Σταϊνμάγερ, ο οποίος ήταν ήδη ένας δημοφιλής υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της περιόδου 2005- 2009, ανέλαβε εκ νέου τη θέση μετά τη διεξαγωγή των εκλογών πέρυσι, αφού το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ αναγκάστηκε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Διαπρύσιος επικριτής της καταστολής των διαδηλώσεων από μέρους της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πρωταγωνιστεί στα δελτία ειδήσεων των γερμανικών δικτύων. Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Σταϊνμάγερ υπερέχει αισθητά του προκατόχου του, του Γκίντο Βεστερβέλε του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ARD, το 70% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο ως πολύ ικανοποιημένο από τις επιδόσεις του μέχρι στιγμής, σε σύγκριση με ένα 69% που συγκεντρώνει η Ανγκελα Μέρκελ.
Η έρευνα που πρόβαλε το δίκτυο έγινε σε δείγμα 1.008 πολιτών κι έχει περιθώριο στατιστικού λάθους μεταξύ 1,4 και 3,1 εκατοστιαίων μονάδων.

Πηγή: Αυτό είναι είδηση: Η Μέρκελ δεν είναι πια η πιο δημοφιλής στη Γερμανία- Χάνει από έναν Σοσιαλδημοκράτη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/142064#ixzz2saLm8G8S

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel