ΗΠΑ και Ε.Ε καταργούν τους δασμούς στο εμπόριο

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

ΗΠΑ και Ε.Ε καταργούν τους δασμούς στο εμπόριο

ΗΠΑ και Ε.Ε καταργούν τους δασμούς στο εμπόριο

ΗΠΑ και Ε.Ε. είναι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, με αθροιστικό πληθυσμό 815 εκατομμύρια κατοίκους και όπως όλα δείχνουν οδέυουν προς μια συμφωνία σταθμό για την οικονομία και το εμπόριο

 

Η Ε.Ε. λοιπόν είναι έτοιμη να προτείνει την κατάργηση των δασμών για σχεδόν όλα τα προϊόντα που εισάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, καθώς ΗΠΑ και Ε.Ε. ετοιμάζονται να συνεχίσουν τις διμερείς διαπραγματεύσεις για τη μεταξύ τους συνθήκη ελεύθερου εμπορίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχικά θα προτείνει την ταχεία άρση των δασμών για το 96% των εισαγόμενων αγαθών, με προστασίες να παραμένουν για ορισμένα «ευαίσθητα» προϊόντα όπως βόειο κρέας, κοτόπουλο και χοιρινό.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να προβούν σε παραπλήσια πρόταση.

Η Ε.Ε. θα προτείνει την κατάργηση των δασμών για ακόμα 3% των εισαγόμενων προϊόντων, αλλά η αλλαγή θα γίνει σε βάθος τριών έως επτά ετών, προκειμένου να επιτραπεί στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν.

Όσον αφορά τα σταθερά προστατευόμενα αγαθά, βόειο κρέας, κοτόπουλο και χοιρινό, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις οι ΗΠΑ αναμένεται να αποκτήσουν το δικαίωμα εξαγωγής μεγαλύτερων ποσοτήτων.

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel