11 δις ευρω βοήθεια στην Ουκρανία δίνει η Ε.Ε

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

11 δις ευρω βοήθεια στην Ουκρανία δίνει η Ε.Ε

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα το πακέτο οικονομικής στήριξης προς την Ουκρανία. "Η πιο σημαντική προτεραιότητα της ΕΕ είναι να συμβάλει στην ειρηνική λύση της κρίσης σε απόλυτη συμφωνία με τον διεθνή νόμο" δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σήμερα στις Βρυξέλλες. " Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει σήμερα ένα πακέτο σχεδιασμένο για να βοηθήσει τις μεταρρυθμίσεις της Ουκρανικής κυβέρνησης...αυτό που προτείνουμε είναι 11 δισεκατομμύρια Ευρώ για τα επόμενα χρόνια από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και τα Ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα". Για να υλοποιηθεί αυτή η βοήθεια είναι προυπόθεση να συμφωνήσει η Ουκρανία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τόνισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πιο συγκεκριμένα τα πιο βασικά μέρη του πακέτου είναι τα ακόλουθα:

- 3 δις από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για τα επόμενα χρόνια, 1,6 δις σε μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής (ΜΧΣ) και ένα πακέτο βοήθειας των επιχορηγήσεων ύψους 1,4 δις ευρώ.

- Μέχρι 8 δις από την Ευρωπαίκή Τράπεζα Επενδύσεων.

- Ενδεχόμενα 3,5 δις Ευρώ από Επενδυτικές διευκολύνσεις σε γειτονικές χώρες.

 

πηγη καθημερινη 

Related items

More in this category: « Η τραγική μοίρα της ζωής τί επιφυλάσσει Βίντεο - Τα μάτια της Ευρώπης στο Παρίσι για τον Κέρι και τον Λαβρόφ »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel